RO EN
Košík je prázdný

WOLSELEY: Revigorare a cererii in a doua jumatate a anului trecut

Grupul britanic Wolseley, proprietarul distribuitorului autohton de materiale de constructii Woodcote, a obtinut, in perioada august 2010 - ianuarie 2011, venituri de 6,6 miliarde lire sterline, in crestere cu 5% fata de acelasi interval al anului fiscal anterior. "In ultimele sase luni din 2010 am inregistrat vanzari optime, in contextul in care pietele de constructii din statele in care activam s-au stabilizat. Totusi, in general, in anumite regiuni exista inca probleme din punct de vedere macroeconomic, mentinand o concurenta acerba la nivelul preturilor. De asemenea, activitatea din Marea Britanie este afectata, in continuare, de masurile de crestere a TVA si de reducerea cheltuielilor bugetare, perspectivele pentru aceasta piata fiind incerte", a declarat Ian Meakins, director executiv al holdingului. Cele mai importante venituri au fost raportate in SUA (2,7 miliarde lire sterline), in crestere cu 13% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Majorari ale veniturilor au fost consemnate si in tarile nordice (+3%, pana la 1,02 miliarde lire sterline) si Canada (+15%, la 408 milioane de lire sterline). Deprecieri s-au anuntat in cazul subsidiarelor din Marea Britanie (-1%, la 1,22 miliarde lire sterline), Franta (-5%, la 888 milioane de lire sterline) si Europa Centrala (-8%, pana la 414 milioane de lire sterline). Afacerile din centrul si estul Europei reprezinta 6% din veniturile grupului.
Wolseley a accesat piata interna a constructiilor in anul 2006, prin achizitia companiei Woodcote (din Cehia), care desfasura activitati pe piata din Romania. Divizia autohtona detine depozite de materiale de constructii in Cluj-Napoca, Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Roman si Arad, precum si o retea de magazine pentru asigurarea distributiei de materiale de constructii la nivel national. Informatii suplimentare, la www.wolseley.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter