RO EN
Košík je prázdný

ARTHUR Hunt si ONW LAW lanseaza un nou segment de piata de consultanta in HR

Arthur Hunt Romania, unul dintre primii jucatori de pe piata serviciilor de Executive Search & Consultanta in resurse umane si ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de avocatura se asociaza pentru a dezvolta impreuna un nou segment de advisory pe piata, in contextul in care doar sectorul local de M&A (fuziuni si achizitii) va atinge o valoare de peste 5 miliarde de euro in 2021, cu peste 250 de tranzactii anuntate pentru anul acesta. De asemenea, specialistii celor doua companii apreciaza ca procesele de restructurare, eficientizare si transformare a companiilor vor continua in perioada urmatoare, fiind accentuate de pandemie.
Astfel, ca urmare a dinamicii pietei, Arthur Hunt si ONV LAW se asociaza in primul Joint Venture de acest tip din Romania si lanseaza impreuna o noua linie de business - servicii integrate de HR si consultanta legala pentru procesele de restructurare, integrare si transformare a companiilor. Noul segment de consultanta este estimat de cele doua companii la o valoare de peste 3 miliarde de euro in 2021, pe baza intentiilor anuntate de companii.
„Business-urile trec printr-o noua etapa de maturizare si ne asteptam sa asistam la un nou val de restructurari si de fuziuni si achizitii in perioada urmatoare, in plin context pandemic. Intre cele mai vizate sectoare se numara cel al energiei, sectorul imobiliar, FMCG, sanatate, IT si telecom,” declara Radu Nemes (foto), Managing Partner ONV LAW. Antreprenorii in mod special vor incerca sa asigure consolidarea business-urilor, redresarea economica dupa un an de pandemie sau sa dezvolte strategii care sa anticipeze alte posibile schimbari neprevazute, avand in vedere momentele prin care au trecut de la declansarea pandemiei, completeaza reprezentantul ONV LAW.
La randul sau, Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt Romania subliniaza faptul ca 80% dintre initiativele de schimbare de orice natura in viata unei companii esueaza, iar acest lucru in principal din cauza lipsei de coordonare intre managerii companiei, lipsei unei raspunderi asumate la nivel de leadership sau a lipsei evaluarii realitatilor din teren. “Am vazut cazuri in care un proces de tranzitie, transformare, restructurare esuat a generat costuri de milioane de euro companiei, probleme de reputatie si implicit, deteriorarea relatiilor cu clientii,” spune reprezentantul Arthur Hunt.
O alta tendinta majora in piata este cea de transformare organizationala, inceputa chiar dinainte de pandemie, avand in vedere implementarea principiilor de sustenabilitate in functionarea si dezvoltarea business-urilor, cat si investitiile straine realizate in companii romanesti.
Odata cu pandemia, companiile au fost nevoite sa treaca prin procese fortate de transformare (digitala, operationala, etc.), iar acestea sunt atat costisitoare, consumatoare de resurse si riscante din punct de vedere reputational, apreciaza reprezentantii celor doua companii. Cifra de afaceri cumulata a celor doua companii a fost de peste 1 mil. EUR anul trecut, iar acestea vizeaza o crestere a business-ului de 20% in 2021 din segmentul de servicii de change management.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter