RO EN
Košík je prázdný

NOVA APASERV: Peste 300 milioane de lei, disponibili pentru extinderea retelelor

Compania Nova Apaserv SA, operatorul retelelor de apa si canalizare din judetul Botosani, coordoneaza implementarea proiectului fazat de extindere si modernizare a sistemelor utilitare din aria de competenta, ce prevede investitii de 303,5 milioane de lei. Proiectul este finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), contractul fiind semnat la finele anului trecut. Conform schemei avizate, din suma totala, circa 230,5 milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila (99,94% din valoarea eligibila aprobata), constituita din cei aproximativ 200 de milioane de lei din Fondul de Coeziune, plus 30,5 milioane de lei ce vor fi alocati de la bugetul national.
"Avand un caracter complex, proiectul cuprinde toate domeniile din cadrul activitatii de servicii utilitare, propunandu-si extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si a celor de canalizare, retehnologizarea si modernizarea statiilor de tratare a apei potabile, precum si construirea, acolo unde este necesar, a unor noi statii de epurare a apelor uzate. In ansamblu, urmarim extinderea ariei de deservire a societatii Nova Apaserv", a explicat Ady Petrusca, directorul general al companiei.
Conform datelor operatorului, pana la sfarsitul acestui an se vor finaliza mai multe lucrari ce fac parte din proiectul fazat, cum ar fi constructia conductei de aductiune de la statia de tratare a apei potabile (STAP) de la Stefanesti la Saveni si devierea conductelor de aductiune in zona alunecarilor de teren din Leorda (pana in luna martie), precum si extinderea retelelor de apa si canalizare din aglomerarile Botosani (aprilie), Vorona (mai), Dorohoi (septembrie) si Flamanzi (decembrie).
De la demararea contractului, pana la finele anului 2016 au fost definitivate lucrarile de imbunatatire a STAP Catamarasti si Bucecea, cele de extindere si reabilitare a STAP Stefanesti, de modernizare a apelor uzate din Dorohoi, precum si constructia statiilor de epurare din Flamanzi si Vorona.
 
Demersuri pentru contractarea de noi fonduri europene, prin POIM 2014-2020
Conform datelor companiei, la nivelul unitatii de implementare a societatii Nova Apaserv SA se intreprind, in aceasta perioada, demersuri sustinute pentru accesarea unor noi finantari din Fondul de Coeziune, urmarindu-se ca, prin semnarea unui nou contract de finantare, sa se asigure realizarea unui nou proiect major prin POIM, respectiv "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Botosani, in perioada 2014-2020".
Propunerile incluse in lista proiectelor prioritare vizeaza reabilitarea si extinderea aductiunilor Botosani - Flamanzi - Sistem de alimentare cu apa Siret (Bazinul Hidrografic Siret), Stefanesti - Trusesti - Sistem de alimentare cu apa Prut (Bazin Hidrografic Prut), extinderea si reabilitarea retelelor de distributie a apei si de canalizare din municipiul Botosani si din localitatile Darabani, Stefanesti, Saveni, Bucecea, Sulita, Curtesti, Cristinesti, Cosula, Lunca si Balauseni, precum si constructia statiilor de captare si tratare a apei din Darabani si a celor de epurare din Darabani, Stefanesti, Bucecea si Saveni.
***
Societatea Nova Apaserv SA Botosani realizeaza distributia, prin retelele de alimentare, a unui volum anual de apa furnizata (plecata de la rezervoare) de 15,66 milioane de metri cubi anual, deservind peste 140.000 de locuitori. De asemenea, compania epureaza anual, in statiile pe care le administreaza, circa 50 de milioane mc de apa uzata, deservind aproape 100.000 de consumatori casnici, peste 2.800 de agenti economici si 233 de institutii publice, inregistrandu-se, astfel, un consum mediu zilnic de 88,9 litri pe locuitor. Societatea gestioneaza un sistem de 1.242 km de retele de alimentare cu apa, la care se adauga circa 427 km de retele de canalizare.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter