RO EN
Košík je prázdný

DANFOSS GROUP: Previziuni referitoare la finalizarea crizei

Societatea Danfoss Group, cu sediul central in Nordborg - Danemarca, specializata in productia de instalatii de refrigerare, aer conditionat, sisteme de incalzire, energie solara, valve si elemente de automatizare industriala, a realizat in primele 9 luni din 2009 o cifra de afaceri de 2,55 miliarde euro, in scadere cu 4% fata de intervalul similar al anului anterior. In perioada iulie - septembrie, divizia de refrigerare si aer conditionat a consemnat vanzari de 308 milioane euro (-16%), iar cea de incalzire de 215 milioane euro (-14%).
Pe baza evolutiilor constatate in trimestrul al treilea, managementul grupului vizeaza pentru intregul exercitiu financiar incasari cuprinse intre 3 miliarde euro si 3,5 miliarde euro. Rezultatele aferente trimestrului al treilea, de 870 milioane de euro, indica o scadere mai abrupta decat media ultimelor 9 luni (de 11%), fapt care denota o accentuare a tendintelor negative. Cu toate acestea, datele releva o situatie mai buna decat cea consemnata la jumatatea anului, ceea ce arata ca a inceput un proces de stabilizare a pietelor, dar tendinta este de slaba intensitate si nu va produce efecte notabile pe termen scurt. Pentru a se adapta situatiei actuale, compania a implementat deja masuri de restructurare si de reducere a costurilor operationale la un nivel compatibil celui al vanzarilor curente. O actiune interesanta a fost aceea de expansiune a productie in Wuqing - China, unde se va lansa productia de valve pentru radiatoare, precum si a unor sisteme de incalzire si refrigerare. Conform prognozelor anuntate de oficialii companiei, recesiunea actuala ar putea continua pentru cel putin 12 luni dupa imbunatatirea considerabila a fluxurilor financiare internationale. Informatii suplimentare, la www.danfoss.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter