RO EN
Košík je prázdný

ARISTON: Premise optimiste de dezvoltare datorate amplei campanii de vaccinare

In pofida dificultatilor generate de pandemie si a lunilor in care activitatea economica a fost redusa la minimum, Ariston Thermo Romania a incheiat anul 2020 cu rezultate foarte bune pe toate segmentele, in crestere fata de 2019, conform datelor companiei.
"In conditiile in care criza medicala continua, orice estimare pentru 2021 este dificila, insa exista motive de optimism: campania de vaccinare este in plina desfasurare si creeaza premisele reluarii activitatilor, cel mai probabil in a doua jumatate a anului. De altfel si prognozele economice indica o revenire atat a consumului, cat si a economiei, in general, ceea ce ne incurajeaza ca, fie si in conditii de vizibilitate minima, sa ne mentinem obiectivele de crestere", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
In acest context favorabil, compania si-a propus sa-si mentina pozitia de lider pe piata centralelor termice si a boilerelor electrice si sa se pozitioneze printre principalii furnizori de pompe de caldura. O atentie speciala este acordata brandului de cazane industriale ELCO, pe care Ariston va continua sa il dezvolte in Romania, prin extinderea portofoliului de proiecte in principalele orase din tara.
"Avem in vedere atat proiecte de constructii noi, cat si de reabilitare. Investim constant in dezvoltarea si extinderea retelei de service pentru cazanele industriale ELCO si in consolidarea retelei de peste 250 de parteneri si 300 de distribuitori autorizati activi in intreaga tara, pentru celelalte produse din portofoliul nostru. Derulam programe de pregatire si acreditare pentru colaboratori, pentru a ne asigura ca sunt la curent cu cele mai noi tehnologii si respecta standardele ridicate ale brandului Ariston in ceea ce priveste serviciile oferite. In spiritul angajamentului asumat de grupul Ariston, de a contribui la constructia unui viitor sustenabil, ne vom implica, in continuare, in educarea consumatorilor romani cu privire la noile solutii de incalzire care, pe langa gradul inalt de eficienta energetica, au un impact redus asupra mediului", a subliniat Catalin Draguleanu.
 
Noi cresteri estimate pe piata de centrale termice si cazane industriale, in 2021
Potrivit managerului Ariston Thermo Romania, pandemia de Covid-19 a facut ca anul 2020 sa fie atipic din toate punctele de vedere, inclusiv cel al evolutiei afacerilor.
"Din fericire, activam intr-un domeniu care a fost mai putin afectat, deoarece am beneficiat de un context favorabil, determinat de dinamica pozitiva a sectorului constructiilor - unul dintre pilonii cresterii economice anul trecut, precum si de schimbarea produsa in comportamentul consumatorilor. Oamenii au petrecut mai mult timp acasa, locuinta fiind in acelasi timp camin si birou, ceea ce i-a determinat sa acorde o mai mare atentie investitiilor in confortul casei, iar aceasta tendinta s-a reflectat si in cresterea vanzarilor la centrale termice si boilere. Prin urmare, dupa o scadere in linie cu evolutia generala a pietei in lunile martie-aprilie, am asistat la o revenire, alimentata, in principal, de segmentul de inlocuiri, precum si de proiectele rezidentiale noi. In conditiile in care pandemia nu s-a incheiat, ne asteptam ca preocuparea pentru confortul locuintei si al familiei sa se mentina si in acest an, ceea ce va reprezenta un factor de crestere pentru piata de centrale si boilere", a explicat Catalin Draguleanu.
De asemenea, previziunile macroeconomice pentru 2021, mai favorabile decat estimarile initiale, incurajeaza la optimism.
"Daca tendintele actuale se mentin, preconizam ca trendul pozitiv va continua, iar piata de centrale termice va se va consolida. Totodata, datele INS arata ca sectorul constructiilor are si in acest an o tendinta ascendenta, iar estimarile specialistilor indica faptul ca dezvoltarile industriale ar putea inregistra un nou record. Proiecte industriale, de birouri si comerciale de peste un milion de metri patrati sunt anuntate pentru 2021, prin urmare ne asteptam la un avans si pe segmentul de cazane industriale, unde suntem prezenti cu brandul german ELCO - unul dintre cei mai importanti furnizori locali de solutii de incalzire pentru aplicatii din aceasta categorie", a mai spus Catalin Draguleanu.
In 2020, Ariston Thermo Romania a inregistrat o evolutie foarte buna a vanzarilor de cazane industriale, care au crescut cu 40%. "Suntem increzatori ca tendinta va continua in 2021", subliniaza managerul Ariston in Romania.
In ceea ce priveste segmentul pompelor de caldura, aflat la inceput de drum in Romania, Catalin Draguleanu spune ca a observat un interes in crestere din partea consumatorilor fata de noile tehnologii cu un grad ridicat de eficienta energetica si, in acelasi timp, prietenoase cu mediul.
"Pe masura ce consumatorii devin tot mai constienti de avantajele respective, vom asista la o dezvoltare mai accentuata inclusiv in domeniul respectiv", a mai spus reprezentantul Ariston.
 
Piata de inlocuiri si noile cladiri vor alimenta piata de HVAC
Pe fondul cresterii mentionate anterior si tinand cont de perspectivele relativ bune pentru anul in curs, conducerea Ariston Thermo Romania se asteapta la mentinerea trendului pozitiv.
"Ne asteptam ca cererea de centrale termice sa se majoreze in continuare, alimentata de inlocuirea echipamentelor de incalzire vechi, precum si de proiecte rezidentiale noi. Un spor valoric a inregistrat si piata cazanelor comerciale de incalzire, sustinuta de dezvoltarea pietei imobiliare, in conditiile in care 2020 a fost un an bun pentru acest domeniu in Romania, in pofida dificultatilor generate de criza medicala. Performanta deosebit de buna a segmentului logistic si industrial are toate sansele sa fie completata de o revenire si pe segmentul cladirilor de birouri, ceea ce va constitui un motor de crestere pentru segmentul proiectelor comerciale mari", estimeaza Catalin Draguleanu.
***
Portofoliul Ariston Thermo Romania include produse comercializate sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si ELCO: centrale termice murale in condensare (24-35 kW), centrale termice murale de mare capacitate (45-150 kW), cazane de pardoseala cu puteri de pana la 2 MW, pompe de caldura, sisteme solare, unitati de acumulare, boilere electrice si aparate de aer conditionat. In mod traditional, produsul cel mai solicitat este centrala termica in condesare de 24 kW, insa in conditiile in care in perioada pandemiei multi romani au ales sa locuiasca in afara marilor aglomerari urbane, preferand o casa in locul unui apartament de bloc, compania a inregistrat o crestere a cererii pentru centrale termice de putere mai mare, de 30 - 35 kW. In ceea ce priveste cazanele industriale, portofoliul de produse ELCO a fost extins cu noua gama de cazane in condensare L Plus, formata din modelele murale THISION® L PLUS si de cele de pardoseala TRIGON® L PLUS, ce ofera performante ridicate, instalare adaptabila oricarui tip de proiect si intretinere simpla. Ambele tipuri de echipamente termice includ produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse si cu o gama diversa de puteri.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter