RO EN
Košík je prázdný

SUCEAVA: Proiect de 243 milioane de euro pentru extinderea retelelor utilitare

Fonduri de aproximativ 243,4 milioane de euro vor fi disponibile pentru extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din 14 unitati administrativ-teritoriale (UAT) din judetul Suceava. Contractul de finantare a fost semnat ieri, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, suma fiind alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.
Din suma totala alocata, 105,7 milioane de euro se vor utiliza pentru investitii in infrastructura de apa potabila si 128,7 milioane de euro pentru canalizare. Beneficiarii investitiei vor fi peste 200.000 de locuitori din cele 14 UAT-uri din judetul Suceava.
Pe segmentul de alimentare cu apa, lucrarile includ realizarea a trei sisteme de captare noi si reabilitarea altor cinci, constructia a 8,3 km de aductiuni noi si reabilitarea altor 29,4 km, executia a 3 statii/ facilitati noi de tratare si modernizarea altor 3, realizarea a 295,4 km de retele noi de distributie si reabilitarea altor 18,9 km de retea existenta, constructia a 22 de statii de pompare si modernizarea altor 4, precum si executia a cinci rezervoare noi de apa si reabilitarea celorlalte 13 existente.
Pe segmentul de colectare si tratare a apelor uzate se vor construi 7 statii de epurare si vor fi reabilitate alte 3, reteaua de canalizare urmand a fi extinsa cu 321 km de conducte noi si cu 40,3 km de tevi de refulare. Totodata, proiectul prevede si constructia a 107 statii noi de pompare a apelor uzate.
In ceea ce priveste echipamente de operare, va fi achizitionat un sistem SCADA regional, integrat pentru toate sistemele de alimentare cu apa si canalizare pentru monitorizarea operarii sistemului, dar si a mediului prin monitorizarea parametrilor, poluarilor accidentale, calitatea apei potabile. De asemenea, vor mai fi achizitionate doua echipamente de detectare a pierderilor, doua unitati mobile CCTV pentru inspectia video a conductelor, 7 seturi de aparatura de laborator pentru analiza fizico-chimica a apei potabile, 3 echipamente pentru transportul namolului si 5 pentru incarcarea si manipularea acestuia, precum si 17 unitati mobile pentru spalarea si curatarea canalizarii si pentru transportul deseurilor rezultate de la statiile de pompare a apei uzate.
In anul 2017, 75% din locuitorii din aria de implementare a proiectului erau conectati la un sistem de alimentare cu apa si 65% locuitori beneficiau de apa potabila. In ceea ce priveste racordarea la un sistem de canalizare, 52% locuitori din aria proiectului beneficiau de astfel de servicii la standarde europene.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter