RO EN
Košík je prázdný

Viitoarea autostrada Bacau-Pascani va avea 77 km si va costa 7,5 miliarde lei

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrazii Bacau-Pascani (tronson al A7-Autostrada Moldovei). Proiectul, finantat prin PNRR, are o valoare estimata de 7,44 miliarde de lei (cu TVA).
Dupa aprobarea Proiectului Tehnic si a documentatiei de atribuire in Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR, va fi lansata direct licitatia pentru constructia celor 3 loturi ale autostrazii Bacau-Pascani, cu o lungime totala de 77,39 km:
  • Lotul 1 (30,3 km): Saucesti (jud. Bacau) - Trifesti (jud. Neamt);
  • Lotul 2 (18,99 km): Trifesti (jud. Neamt) - Gheraesti (jud. Neamt);
  • Lotul 3 (28.09 km): Mircesti (jud. Iasi) - Pascani (jud. Iasi).
Pe traseul autostrazii sunt prevazute 9 noduri rutiere, 112 poduri si pasaje, un centru de intretinere si coordonare, un centru de monitorizare si informare, doua spatii de servicii si doua parcari de scurta durata. Autostrada Bacau-Pascani va aduce o serie de avantaje economice atat judetelor tranzitate, cat si intregii regiuni.
 
 
CNAIR va initia procesul de semnare a contractului pentru constructia primului lot al A7
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins contestatia formulata de catre Nurol Insaat ve Ticaret AS impotriva rezultatului procedurii comunicat de CNAIR SA, in data de 18.04.2022, operatorilor economici participanti la procedura de atribuire a contractului de achizitie pentru executia lucrarilor de constructie a lotului 1, Ploiesti - Buzau.
Astfel, CNAIR va initia procedurile pentru semnarea contractului "Executie lucrari Autostrada Ploiesti - Buzau, Lot 1 Dumbrava-Mizil (km 0+000 - km 21+000)" cu Asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. - Pizzarotti SA - Retter Project Management SRL, conform prevederilor legale incidente in materia achizitiilor publice, respectiv, art. 9 alin. (4) din Legea nr. 101/2016.
Oferta castigatoare este in valoare de 1,46 miliarde lei (fara TVA).
Lotul 1 (Dumbrava - Mizil) are o lungime de 21 km si include constructia a 14 poduri si a unui pasaj de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 550 m.
Durata de executie a contractului este de 20 de luni.
Perioada de garantie a lucrarilor, ofertata conform factorului de evaluare, este de 10 ani.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter