RO EN
Košík je prázdný

CUP Dunarea Braila pregateste implementarea unui proiect de 250 milioane euro

Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila (CUPDB), in calitate de operator regional, are in evaluare/ aprobare un proiect de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare in judetul Braila, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, cu o valoare de aproximativ 250 de milioane de euro. Proiectul vizeaza investitii in extinderea retelelor publice de alimentare cu apa potabila controlata microbiologic, in conditii de siguranta si protectie a sanatatii, la populatia din localitatile cu peste 50 locuitori, precum si extinderea sistemului de colectare si epurare a apelor uzate in toate aglomerarile mai mari de 2.000 de locuitori echivalenti.
Potrivit datelor companiei, investitiile din cadrul proiectului au menirea atat sa remedieze/ extinda sistemele de apa/ canalizare existente, cat si sa infiinteze sisteme noi, eforturile fiind focalizate pe urmatoarele componente: captare de apa si statie noua de tratare a apei, extindere statie de tratare, reabilitare/ extindere/ infiintare aductiuni si retele de canalizare, gospodarii de apa, retele de distributie, statii de pompare si colectoare de ape uzate, extindere statie de epurare.
"CUP Dunarea Braila a depus studiul de fezabilitate revizuit al Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Braila in perioada 2014-2020, la acest moment fiind in procedura de analiza si evaluare la Ministerul Fondurilor Europene - Autoritatea de Management POIM si JASPERS (consultantul Comisiei Europene). Procesul de pregatire este unul iterativ, care se finalizeaza prin acordul factorilor implicati, dupa ce se atinge pragul de maturitate minim acceptabil pentru a fi promovat spre finantare, avand in vedere ca acest proiect este unul major, in conformitate cu prevederile din Ghidul Solicitantului", a declarat purtatorul de cuvant al CUP Dunarea Braila.
In prezent, gradul de racordare a populatiei la serviciul de alimentare cu apa din judetul Braila este de 90,63% si de 60,44% la retelele de canalizare. Dupa implementarea proiectului de dezvoltare finantat prin POIM 2014-2020 si a investitiilor proprii prevazute in Master Plan, gradul de racordare este estimat sa ajunga la 99% pentru retelele de alimentare cu apa potabila, respectiv la 95,68% pentru cele de canalizare, pana la sfarsitul anului 2023.
 
Imbunatatire a performantelor companiei, reflectata in cresterea cifrei de afaceri
CUP Dunarea Braila a incheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 69,7 milioane de lei, in crestere usoara (+1,2%) fata de nivelul de 68,86 milioane de lei realizat in 2018.
"Evolutia afacerilor reflecta, in principal, o imbunatatire a performantelor companiei, tendinta fiind estimata a se mentine si in anii urmatori. Astfel, pentru urmatorii doi ani prognozam o majorare semnificativa, care va depasi, in 2020, valoarea de 76 milioane de lei, iar in 2021 va ajunge la aproape 85 milioane de lei", a precizat purtatorul de cuvant.
Printre dificultatile intampinate in derularea activitatii, reprezentantul CUP Dunarea Braila a indicat contestatiile privind procedurile de achizitii publice, care intarzie sau blocheaza proiectele de investitii, intarzierile la plata a serviciilor de catre proprietari, care se fac la nivelul asociatiilor de proprietari determinand nemultumiri si la nivelul persoanelor care isi achita obligatiile in termen, dar si dependenta fata de alte societati in patrimoniul carora se afla o serie de active de care depinde serviciul de alimentare cu apa.
"Pentru rezolvarea problemelor legate de achizitii publice, consider ca ar trebui imbunatatit cadrul legislativ pe acest domeniu. Legat de intarzierile la plata ale asociatiilor de proprietari si posibilitatea de sistare a serviciilor inclusiv pentru cei care isi achita obligatiile, singura solutie ar fi contorizarea individuala conform Legii nr. 241/2006 republicata si Legii nr. 196/2018", explica purtatorul de cuvant al CUP Dunarea Braila.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter