RO EN
Košík je prázdný

TIMISOARA: 230 milioane euro pentru constructia Institutului Regional de Oncologie

Ministerul Sanatatii a promovat proiectul Hotararii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici in vederea pregatirii pentru constructie a Institutului Regional de Oncologie Timisoara (IROT). Noul spital va avea 250 de paturi, valoarea investitiei ajungand la 1,15 miliarde lei (inclusiv TVA), cu finantare din PNRR. Din cele 250 de paturi, 121 vor fi pentru spitalizare continua, 24 pentru ATI, 35 pentru spitalizare de zi si 15 pentru chirurgie de zi. Unitatea va mai cuprinde si un ambulatoriu de specialitate integrat, cu 26 de cabinete medicale, pentru fiecare subspecialitate, precum si sali de tratament.
Conform indicatorilor tehnico-economici, va fi construita o cladire cu regim de inaltime variat si o suprafata desfasurata totala de 65.419 mp.
Complexul va fi construit pe Str. Grigore Alexandrescu nr. 139 (fosta adresa Calea Torontalului km. 5) din Timisoara.
 
 
Studiul de fezabilitate a fost elaborat de asocierea Popp & Asociatii, SQUARE BAU si Professional Tech Construct Design.
"Pe terenul viitorului institut oncologic exista o cladire nefinalizata, care a avut initial destinatia de Spital Municipal Timisoara si care este dezafectata in prezent. Avand in vedere aceasta situatie, proiectul presupune atat consolidarea, demolarea partiala si extinderea imobilului existent, cat si constructia a 9 cladiri noi, rezultand un ansamblu care va gazdui Institutului Regional de Oncologie Timisoara. In calitate de proiectant general, echipa noastra a coordonat intregul proiect, respectiv toate specialitatile implicate in proiect", au precizat reprezentantii Popp & Asociatii, coordonatorii proiectului.
 
 
Pentru structura existenta pe amplasament, proiectantii au propus lucrari de consolidare, demolari partiale si adaptari in vederea integrarii in cadrul noului ansamblu spitalicesc. Solutia de consolidare aleasa pentru cladirea existenta presupune introducerea unui nou sistem structural de preluare a fortelor laterale, si anume introducerea unui sistem structural constand in pereti din beton armat dispusi pe cele doua directii principale ale cladirii. Noile corpuri de cladire se alatura structurii existente cu rosturi structurale. Sistemul structural pentru corpurile noi este conceput stalpi si pereti de beton armat pe doua directii si plansee tip dala groasa. Structura este fundata pe un radier general cu grosime de 80 cm, potrivit datelor Popp & Asociatii.
Structura functionala propusa va contine cladiri nZEB+, cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o sectie ATI si un bloc operator cu digitalizare implementata.
Durata de implementare a investitiei este de 48 de luni.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter