RO EN
Košík je prázdný

SOFTLEAD: Sase aplicatii software recomandate companiilor de constructii

Dezvoltarea pietei constructiilor a atras cu sine si cresterea interesului companiilor pentru gestionarea eficienta a resurselor, reducerea riscurilor si masurarea performantelor echipelor de muncitori. Astfel, firmele de constructii locale au investit in ultimii ani in solutii software competitive care sa le permita coordonarea interna si externa, managementul furnizorilor si partenerilor, dar si cresterea profitabilitatii.
Considerate a fi linii de business complexe si cu multiple fluxuri interne, companiile din industria constructiilor reprezinta unul dintre segmentele extrem de relevante in contextul eficientizarii, monitorizarii si gestionarii procedurilor specifice.
Resursele umane, administrarea corecta a stocurilor, gestionarea devizelor, a activitatii financiar-contabile, precum si monitorizarea utilajelor implicate, sunt doar unele dintre aspectele principale pe care o companie de constructii trebuie sa le ia in considerare pentru un management eficient al intregului proces de business.
Cum pot companiile de constructii sa isi optimizeze fluxul de lucru?
Datorita diverselor functionalitati care acopera activitatile specifice implicate in domeniu, aplicatiile software pentru industria de constructii reprezinta cea mai buna solutie in toate etapele evolutiei unui proiect de constructii comerciale sau industriale.
 
Project Management
Aplicatiile de acest tip faciliteaza managementul portofoliilor de proiecte ale companiei, ele permitand introducerea datelor despre proiecte, ierarhizarea, monitorizarea si gestionarea facila si rapida a devizelor (de la normare, ofertare si planificare, la post-lansare si lucrari de reparatii, modenizari etc.). Accesul in format electronic la toate informatiile implicate, precum si actualizarea constanta a lor, contribuie la monitorizarea eficienta a proiectelor, la realizarea unor previziuni si luarea unor decizii operationale sau strategice pe termen lung sau scurt, pentru indeplinirea obiectivelor propuse.
 
ERP – Enterprise Resource Planning
Aplicatiile ERP imbunatatesc eficacitatea la nivel general a intregului sistem de resurse pe care compania le utilizeaza. Aceste solutii de management integreaza toate elementele esentiale pe care le implica structura de business a companiei. Datorita capacitatii de automatizare a tuturor activitatilor interne (administrativ, tehnologic, resurse umane, marketing, dezvoltare, vanzari, productie, stocuri), compania poate fi mai flexibila si eficienta atat in administrarea timpului si a costurilor, precum si in gestionarea resursei umane (colectarea si administratea dosarelor - contracte de munca, fise de post, acte aditionale, furnizarea unor instrumente de calculare a salariilor, de generare a fiselor de pontaj sau a diverselor rapoarte, dar si evaluarea constanta si finala a performantei salariatilor), materiale si financiare.
 
Facturare
Aceste solutii software permit reducerea costurilor si fluidizeaza activitatea departamentului financiar prin emiterea online a documentelor precum facturi, chitante, avize sau certificate de garantie, ce sunt ulterior procesate rapid si eficient. Multe dintre ele vin cu module de gestiune a stocurilor si a managementului comenzilor.
 
Financiar-Contabilitate
De la monitorizarea facturilor pentru platile efectuate sau restante, pentru documentele personalului (salarii, state de plata), transferuri intre conturi (incasari, plati), pana la generarea unor rapoarte asupra intregului sistem financiar (balante, registre jurnal), aplicatiile software financiar-contabilitate cresc performanta contabililor, reduc si fluidizeaza fluxul de activitati intreprinse.
In plus, acestea pot cuprinde module de semnalizare a diferentelor asupra platilor sau incasarilor efectuate pe parcursul timpului ori pentru o perioada anume, actualizari legislative, dar si setarea unor alerte care sa permita urmarirea celor mai importante aspecte din punct de vedere financiar-contabil.
 
WMS – Warehouse Management System
Prin folosirea unui sistem de management al depozitului, o companie de constructii isi poate organiza, controla si urmari depozitele pentru materialele implicate in activitatile pe care le desfasoara. Ele pot configura sau reconfigura structura acestor locuri, verifica stocurile, inventaria materialele sau urmari livarile care au loc din sau inspre ele. Avand o acuratete de peste 99%, datorata automatizarii activitatilor, aplicatiile WMS contribuie la eliminarea erorilor in gestiunea efectiva a depozitelor companiei.
 
Monitorizarea flotelor
Activitatile companiilor de constructii implica o serie de utilaje, folosite la un moment dat sau pe tot parcursul implementarii unui proiect. De asemenea, in functie de complexitatea proiectului, ele pot fi distribuite in arii diferite, fie local, fie regional sau national. Asa cum reiese din denumire, aplicatiile de acest fel permit monitorizarea si gestionarea flotelor auto, prin utilizarea unui dispozitiv GPS. Tinand o evidenta constanta a utilajelor (locatie, viteza, trasee parcurse, situatii de alarma etc.), precum si a cheltuielilor generate de consumurile uzuale (combustibil, mentenanta, revizii), ele contribuie la optimizarea sistemului de organizare si la reducerea costurilor de exploatare.
Conform unui raport realizat de catre Software Advice, in anul 2017, 50% dintre companiile din industria constructiilor inca folosesc metode traditionale pentru managementul proiectelor, pregatirea ofertelor si calcularea costurilor.
 
*** Articol realizat de specialistii de la SoftLead, consultant si dezvoltator de aplicatii software personalizate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter