RO EN
Košík je prázdný

DocProcess investeste si sustine eficientizarea companiilor prin transformare digitala

DocProcess – compania romaneasca specializata in automatizarea si interoperabilitatea proceselor de business in cadrul si dintre companii – isi extinde prezenta nationala si europeana, cu ajutorul unei infuzii de capital venite din partea fondului de private equity Morphosis Capital, finantat prin Programul Operational Regional, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, informeaza un comunicat al societatii DocProcess SA, din Capitala, care are 39 de angajati implicati in activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client).
DocProcess dezvolta solutii de digitalizare in cloud pentru eficientizarea proceselor de achizitii, logistica si financiar-contabile. Solutiile sunt folosite de companii din retail, DIY, productie, logistica, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) si SSC (Shared Services Centers), dar si de companii de utilitati, IT, din industria farmaceutica, asigurari si banci.
Investitia in DocProcess este prima tranzactie realizata de Morphosis Capital pe piata locala si una dintre putinele tranzactii finantate de private equity, intr-o companie de tehnologie.
Fondurile rezultate in urma investitiei vor fi directionate catre dezvoltarea activitatii locale, prin filiala Brasov, si europene, prin deschiderea de birouri in tara si in Franta si prin intarirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing si vanzari. Pana la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizeaza ca va ajunge la un numar total de 60 de angajati.
Inca din 2005, de la infiintare, DocProcess a urmarit crearea de valoare la nivel de ecosistem de business, anticipand un mediu de afaceri deschis, rapid si automatizat.
Deschis – in sensul in care companiile pot colabora usor, cu procese armonizate si cu sisteme informatice care comunica simplu; rapid – in care informatiile de business sunt transmise in timp real, corect, standardizat si usor de exploatat cu ajutorul Inteligentei Artificiale (AI) si automatizat – un mediu in care angajatii nu mai pierd timpul cu sarcini manuale, repetitive, ci isi dedica timpul unor sarcini strategice.
„Extinzandu-ne in continuare, ne dorim sa contribuim la construirea unor organizatii in care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operationala, cu acces la solutiile noastre, poate face fata provocarilor economice, logistice, dar si tehnologice, care schimba acum in mod fundamental modul in care se face business”, a declarat Liviu Apolozan, fondator si CEO al DocProcess. „Rezultatele din piata si impactul solutiilor noastre in business-ul partenerilor ne-au dat imboldul sa atacam piata europeana si, de ce nu, si pe cea globala”, a mai explicat managerul firmei.
In 2018, compania a facut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare-dezvoltare in tehnologie, la Grenoble, in Franta.
„Acum, alaturi de Morphosis Capital, avem si mai mult sprijin pentru a materializa viziunea companiei. La Morphosis Capital, am gasit nu numai un partener capabil sa impulsioneze dezvoltarea noastra europeana si, ulterior, pe cea globala, dar si un grup de specialisti interesati sa ne sustina foarte concret si in aspectele de business pe care, desigur, le si inteleg in detaliu si le apreciaza”, a subliniat Liviu Apolozan.
„Am decis sa investim in DocProcess, pentru ca vedem in companie un lider de necontestat in automatizarea ecosistemului de business in Romania si un operator major pe piata de business process automation. Am gasit o oportunitate excelenta de a intra in parteneriat cu o firma de tehnologie, care are un produs cu eficienta demonstrabila, scalabil la nivel european si chiar international, o firma fondata de antreprenori cu viziune si cu valori aliniate cu valorile noastre”, a precizat, la randul ei, Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital.
Pentru realizarea procesului de due diligence si finalizarea tranzactiei, cele doua organizatii au fost asistate de PWC si, respectiv, de casele de avocatura Stratulat Albulescu si Schoenherr si Asociatii.
***
Infiintata in anul 2005 de antreprenorul roman Liviu Apolozan, DocProcess sustine procesul de eficientizare a companiilor prin transformare digitala. Platformele DocProcess automatizeaza procesele de achizitii, logistice si financiar-contabile (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash), ajutand companiile sa elimine documentele pe hartie si munca manuala repetitiva. Peste 3.200 de clienti la nivel global si peste 25.000 de utilizatori au devenit mai productivi si mai eficienti prin utilizarea platformelor DocProcess. Compania este prezenta atat in Romania, prin doua birouri, cat si in Franta. In 2018, DocProcess a deschis primul birou – un centru de cercetare si dezvoltare in tehnologie – in afara Romaniei, in Franta, la Grenoble si a anuntat noi planuri de extindere. In acelasi an, CEO-ul companiei, Liviu Apolozan, a primit premiul Technology Emerging Entrepreneur din partea companiei de consultanta Ernst & Young, DocProcess a obtinut trofeul „Made in Romania” din partea Bursei de Valori Bucuresti, iar in 2019 a intrat pe lista scurta „Ones To Watch” in cadrul European Business Awards.
Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondata de patru antreprenori romani, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu si Dragos Petre, care detin o experienta vasta in fuziuni si achizitii si au ocupat pozitii de senior management in cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC si Innova Capital. Din dorinta de a contribui la cresterea si dezvoltarea afacerilor romanesti, in 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al carui principal investitor este Fondul European de Investitii, parte din grupul BEI, cu resurse din Programul Operational Regional, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter