RO EN
Košík je prázdný

MFE: Finantare de 275 milioane lei pentru dezvoltarea retelei de apa din Onesti

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Bolos si directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat la sediul MFE, contractul de finantare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata in municipiul Onesti in perioada 2014-2020”, finantat din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).
Datorita acestui proiect, finantat cu 275,6 mil. lei fonduri europene, 19.000 locuitori ai municipiului Onesti vor avea acces la apa potabila si alti 41.500 vor beneficia de servicii de canalizare la cele mai inalte standarde.
De asemenea, proiectul va contribui la dezvoltarea socio-economica a zonei, prin stimularea investitiilor private in aria de implementare, asigurarea accesului la servicii publice de apa si canalizare de calitate, imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a populatiei si dezvoltarea durabila a zonei. Suplimentar, datorita implementarii proiectului vor fi create 22 noi locuri de munca.
Ministrul Ioan Marcel Bolos a subliniat progresele companiei Raja SA - „un exemplu de bune practici pentru alte companii din domeniu. Ma bucur ca echipa de aici si-a folosit experienta si priceperea pentru a-si extinde operatiunile si in afara zonei in care a operat initial, respectiv judetul Constanta. Proiectul investitional demarat astazi in municipiul Onesti este un exemplu de operativitate in slujba beneficiarilor din aria de operare.”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.
La randul sau, directorul general al Raja SA, Felix Stroe, a aratat ca „Municipiul Onesti va avea cel mai modern sistem de apa si canalizare din Romania datorita implementarii proiectului, localitatea fiind pana in prezent in afara Master Planului judetului Bacau in ceea ce priveste infrastructura de apa, canalizare si epurarea apelor uzate”.
In aria proiectului vor fi facute urmatoarele investitii in infrastructura de apa:
- 1 captare noua pe raul Trotus;
- 1 statie tratare apa;
- 1 statie clorinare;
- 1 statie noua de inmagazinare a apei;
- 1 statie clorinare reabilitata;
- 6,9 km conducta aductiune noua;
- 4 statii noi de pompare a apei;
- 6,78 km retea extinsa de distributie apa potabila;
- 18,86 km retea reabilitata de distributie apa potabila.
Investitii in colectarea si tratarea apei uzate:
- 3,4 km retea canalizare reabilitata;
- 26 km retea canalizare extinsa;
- 11 statii noi de pompare a apei uzate;
- 6,6 km noi de conducte refulare;
- 1 statie de epurare reabilitata.
De asemenea, proiectul asigura finantare pentru:
- Sistem centralizat SCADA apa - apa uzata la nivel local si conectare cu cel existent in aria de operare a Raja;
- Echipamente si utilaje operationale, destinate operarii si intretinerii infrastructurii de apa si canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional Raja SA.
Pana la preluarea serviciului de catre RAJA SA, populatia beneficia de apa potabila numai cate trei ore seara si dimineata, iar accesul la canalizare era in mica proportie, sistemul existent avand o vechime de peste 60 de ani.
La ceremonia de semnare a contractului au mai fost prezenti presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Constanta, Valentin Saghiu si primarului municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter