RO EN
Košík je prázdný

INVESTITII de 6 miliarde euro necesare pentru furnizarea apei potabile, pana in 2020

Calitatea apei potabile disponibile pentru consumatorii din Bulgaria, Ungaria si Romania s-a imbunatatit in ultimii ani datorita finantarii din partea UE, dar este nevoie in continuare de investitii considerabile, potrivit unui raport publicat de Curtea de Conturi Europeana (CCE).
Curtea a examinat actiunile UE legate de calitatea apei potabile in aceste trei state membre. Auditul a acoperit perioada cuprinsa intre data aderarii la UE a celor trei state membre si sfarsitul anului 2016. In ansamblu, s-a constatat ca alimentarea cu apa potabila de calitate si accesul cetatenilor la aceasta au cunoscut o imbunatatire, in mare masura datorita investitiilor importante care au fost realizate cu fonduri UE in ultimii ani.
Suma alocata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si prin Fondul de coeziune intre 2007 si 2020 pentru gestionarea si furnizarea apei potabile in Bulgaria, Ungaria si Romania se va ridica, in total, la 3,7 miliarde de euro.
Curtea a subliniat insa ca exista, in continuare, zone in care apa din reteaua publica de distributie nu este pe deplin conforma cu Directiva din 1998 a UE privind apa potabila. In plus, pentru a se asigura accesul la apa de calitate pentru toti cetatenii din aceste state membre si pentru a se garanta intretinerea corespunzatoare a investitiilor finantate de UE, vor fi necesare fonduri suplimentare importante din surse publice nationale si din surse private.
"Sprijinul financiar acordat de la bugetul UE pentru aceste retele de apa a fost substantial, dar el nu trebuie sa inlocuiasca cheltuielile statelor membre. In total, aceste trei tari vor trebui sa investeasca peste 6 miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2020 pentru a-si acoperi nevoile", a declarat George Pufan, membrul CCE responsabil cu intocmirea raportului citat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter