Grupul Strabag, liderul pietei locale de constructii cu afaceri anuale de 322 milioane de euro realizate in 2013, estimeaza valoarea sectorului de profil din Romania circa la 16,5 miliarde euro. In acest context, cota de piata a Strabag Romania este evaluata de actionarii grupului la 1,9%, urmatorii competitori la nivel national fiind, in opinia conducerii grupului austriac, companiile Delta ACM (cu afaceri de 150 milioane de euro in 2013), Romstrade (societate aflata in insolventa, cu 147 milioane de euro in acelasi an), Straco (138 milioane de euro) si Hidroconstructia (136 milioane de euro). Datele sunt incluse intr-un raport destinat actionarilor grupului austriac, publicat in luna februarie 2015. In afara Romaniei, Strabag mai este lider pe pietele din Croatia (cu incasari totale de 134 milioane de euro in 2013), Slovacia (340 milioane de euro) si Slovenia (67 milioane de euro).
Conform documentului citat, valoarea portofoliului de contracte si comenzi din Romania, evaluat la 480 milioane de euro la finele lunii septembrie 2014, se inscrie pe un trend puternic de crestere (+60%), in pofida contractiei cu 53% a cifrei locale de afaceri din aceeasi perioada, pana la 118 milioane de euro. Actionarii indica, astfel, o contractie la nivelul afacerilor din Romania ale Strabag in 2014, insa perspectivele date de cresterea numarului de contracte, dar si scaderile inregistrate pe piata locala, inclusiv de principalii competitori, indica faptul ca Strabag se va mentine in topul companiilor specializate din Romania.
Cele mai importante lucrari contractate de Strabag la nivel national vizeaza realizarea unor proiecte de extractie a petrolului si gazelor naturale contractate de OMV Petrom, executia suprastructurii Catedralei Mantuirii Neamului din Bucuresti, constructia autostrazii Comarnic - Brasov (aflata in discutii) si a tronsonului de cale ferata Vintu de Jos - Simeria. In ultimul trimestru al anului trecut, antreprenorul a adjudecat si lucrarile de reabilitare a statiei de epurare din orasul Moinesti, in zona de nord si construirea altor doua obiective similare in sudul Moinestiului, respectiv in Buhusi. Beneficiarul investitiei in valoare de 17 milioane de euro este Compania Regionala de Apa Bacau SA, strabag urmand a realiza lucrarile propriu-zise in parteneriat cu societatea Constructii Erbasu SA.