RO EN
Košík je prázdný

Dezvoltatorii trebuie sa doteze cladirile cu dispozitive de autoreglare a temperaturii

Dezvoltatorii imobiliari care vor primi certificatul de urbanism dupa 10 martie 2020 vor trebui sa doteze cladirile in constructie cu dispozitive de autoreglare a temperaturii si calitatii aerului interior in fiecare incapere, conform unui proiect de lege adoptat de Senat si care a fost publicat initial in vara anului trecut sub forma unei ordonante a Guvernului.
Proiectul de act normativ prevede integrarea in legislatia locala a unei noi directive europene privind performanta energetica a cladirilor.
Obligatia de a dota cladirile cu dispozitive de autoreglare a temperaturii si a aerului este valabila si pentru proprietari de cladiri existente, conectate la sistemele de incalzire centralizata, insa doar in conditiile in care masura se justifica economic si se poate implementa din punct de vedere tehnic. In conditiile in care proprietarii considera prea scumpa montarea unui astfel de echipament in momentul de fata, acestia pot amana lucrarea pana cand vor fi inlocuite schimbatoarele de caldura din cladire, cand vor fi obligati sa instaleze dispozitivele.
De asemenea, in cazul cladirilor nerezidentiale noi cu mai mult de 10 locuri de parcare, dezvoltatorii vor fi obligati sa monteze statii de incarcare electrica a masinilor.
 
Informatiile din materialul de mai sus sunt culese din barometrul privind starea business-ului romanesc, un proiect dezvoltat de KeysFin prin analiza datelor financiare privind societatile comerciale active din Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter