RO EN
Košík je prázdný

DELOITTE: Bugetele de marketing digital cresc cu aproape 15% pana in decembrie

Bugetele pentru activitatile de marketing in mediul digital vor creste cu aproape 15% pana la sfarsitul anului 2021 si vor reveni la nivelurile de crestere preconizate inainte de debutul pandemiei, in timp ce publicitate traditionala continua tendinta descendenta, inregistrand o scadere de aproape 1%, conform celei mai recente editii a raportului Deloitte Chief Marketing Officer. In plus, studiul evidentiaza faptul ca marketingul digital a devenit un pilon important pentru rezultatele companiilor in acest an pandemic. In toate sectoarele, ponderea contributiei activitatilor de marketing digital la performanta companiilor a crescut in medie cu 33% in cursul anului 2020, evidentiaza specialistii in marketing.
Principalele activitati de marketing digital in care au investit companiile au fost optimizarea propriilor pagini web (74%), promovarea pe canalele digitale si in motoarele de cautare (65%) si marketing direct pe canale digitale (57%), arata studiul. Industriile care investesc cel mai mult in optimizarea site-urilor web sunt serviciile destinate persoanelor fizice si transporturile, in timp ce domeniile farmaceutic/biotehnologic, bunuri de larg consum si tehnologia/platformele digitale/software investesc mai mult in promovarea pe canalele digitale si in motoarele de cautare, precum si in marketingul digital direct.
Studiul arata, de asemenea, ca bugetele de marketing alocate pentru promovarea pe dispozitive mobile (telefoane, tablete) si in social media au crescut usor fata de anul precedent, de la 14% la 19% din totalul bugetelor de marketing in cazul dispozitivelor mobile, si de la 13% la 15% pentru social media. Specialistii participanti la studiu estimeaza ca bugetele destinate ambelor categorii vor avea o creste mare in urmatorii cinci ani, pana la 36% din bugetele de marketing, in cazul promovarii pe mobil, si pana la 25%, in cazul social media. Industriile care aloca cea mai mare parte din bugetele lor de marketing promovarii pe dispozitivele mobile sunt serviciile destinate persoanelor fizice si transporturile, in timp ce domeniul energiei si cel farmaceutic/biotehnologic sunt la extrema opusa. Industriile care cheltuiesc cea mai mare parte a bugetelor de marketing pe promovarea in social media sunt comunicatii/media si serviciile destinate persoanelor fizice, in timp ce serviciile bancare si financiare sunt la polul opus.
„In contextul in care activitatile de marketing digital au luat amploare in timpul pandemiei de COVID-19, este momentul ca specialistii din domeniu sa treaca la nivelul urmator si sa isi dezvolte strategia prin valorificarea canalelor digitale si prin utilizarea datelor cu scopul de a crea experiente personalizate pentru clienti. Studiul subliniaza ca organizatiile ar trebui sa apeleze in continuare la tactici si strategii variate, cum ar fi: sa se concentreze pe dezvoltarea de interfete digitale pentru a imbunatati interactiunea cu clientii, sa integreze utilizarea de date pentru a cunoaste cat mai bine comportamentul clientului, sa construiasca parteneriate si sa investeasca in cele mai noi tehnologii de automatizare pentru a comunica eficient cu clientii in mediul virtual”, a spus Ruxandra Bandila, Director Marketing si Business Development, Deloitte Romania.
Specialistii in marketing implementeaza tot mai des solutii care folosesc inteligenta artificiala si machine learning in activitatea lor, subliniaza studiul, acestea inregistrand, din 2018, o crestere anuala de aproximativ 10%. In prezent, companiile din domeniul tehnologiei investesc cel mai mult in AI si machine learning, iar industria farmaceutica/biotehnologie, cel mai putin. In viitor, asteptarile privind utilizarea inteligentei artificiale si machine learning sunt chiar mai mari si se estimeaza ca vor creste cu aproape 20% in urmatorii trei ani, au subliniat respondentii.
In ceea ce priveste locurile de munca din domeniul marketingului, raportul arata ca proiectiile sunt optimiste, cu o crestere de aproape 8% a locurilor de munca pana la sfarsitul anului 2021 fata de anul precedent, cand specialistii in marketing au prognozat o scadere a angajarilor.
Raportul Deloitte Chief Marketing Officer este rezultatul a peste 350 interviuri realizate in Statele Unite ale Americii in randul specialistilor seniori din domeniul marketingului din 16 industrii. Studiul analizeaza impactul pandemiei de COVID-19 asupra marketingului din punctul de vedere al bugetelor, performantei, fortei de munca si al organizatiei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter