RO EN
Košík je prázdný

REVEAL: Recensamantul populatiei ar trebui organizat cel putin o data la cinci ani

Recensamantul general al populatiei si locuintelor este in plina desfasurare pe teritoriul Romaniei, dupa amanarea de un an cazata de pandemia Covid-19. Prima etapa, cea de autorecenzare, se va incheia la data de 15 mai, iar incepand cu ziua urmatoare recenzorii vor iesi pe teren si vor vizita adresele de unde nu s-a trimis niciun chestionar online. 
Potrivit ultimelor date furnizate de Institului National de Statistica, peste 6,5 milioane de romani s-au autorecenzat pana in momentul de fata.
Conform celui mai recent studiu Reveal Marketing Research, majoritatea romanilor din mediul urban care nu au participat la recensamant intentioneaza sa se autorecenzeze pana la jumatatea lunii mai.
Daca ne referim la intentia romanilor din mediul urban care nu au participat pana in prezent la recensamant, acestia declara intr-o poportie de 88% ca isi doresc sa participe, 68% dintre acestia preferand modalitatea autorecenzarii.
Salariatii care locuiesc in mediul urban intentioneaza sa beneficieze de o noua zi libera platita de stat
In ceea ce priveste ziua libera oferita de stat pentru completarea chestionarului de autorecenzare, 74% dintre respondenti intentioneaza sa isi ia liber, in timp ce 26% declara ca nu doresc sa beneficieze de ziua libera, sau ca nu ca este cazul (pensionari, nesalariati etc).
Avand in vedere ca au trecut 11 ani de la ultimul Recensamant general al populatiei si locuintelor, romanii din mediul urban sunt de parere ca recensamantul ar trebui organizat odata la 5 ani sau chiar mai des.
Peste 3 sferturi dintre romanii din mediul urban considera ca acesta ar trebui organizat mai des decat este in prezent. Mobilitatea sporita a populatiei, dezvoltarea rapida a economiei si modificarile pe plan social ar putea determina o mai mare necesitate pentru romani de a avea o imagine clara a structurii populatiei, actualizata cat mai des. 
Romanii din mediul urban considera ca principalii beneficiari ai recensamantului sunt mai degraba institutiile de stat, decat populatia generala. 75% dintre romani spun ca institutiile administrativ-teritoriale, cele guvernamentale si cele publice vor beneficia de pe urma organizarii recensamantului, si doar 50% dintre acestia considera populatia generala un beneficiar.
Printre avantajele organizarii recensamantului romanii enumera, in top, o imagine de ansamblu cat mai relevanta a structurii populatiei (65%) si posibilitatea calcularii exacte a densitatii populatiei din motive tehnice -consum utilitati, spatii publice etc. (64%).
Neincrederea populatiei in institutiile publice (64%) si reticenta populatiei la a oferi informatii voluntare (61%) sunt considerate a fi principalele bariere in ceea ce priveste organizarea recensamantului. Aspectele tehnice ale recensamantului, precum costurile de organizare (36%) sau timpul ridicat de completare a chestionarului (23%) sunt luate in considerate mult mai putin ca dezavantaje ale studiului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter