RO EN
Košík je prázdný

MDRT: Noi standarde de cost pentru lucrarile finantate din fonduri publice

Guvernul a aprobat, recent, trei noi standarde de cost, ce vizeaza urmatoarele lucrari tip: reabilitare drum judetean clasa tehnica III - V, modernizare drum judetean clasa tehnica III - V si sistem centralizat de alimentare cu apa in mediul rural. “Noile standarde de cost au fost elaborate deoarece, pana in acest moment, nu existau astfel de documente orientative si, concomitent, se constata mari diferente intre preturile acceptate la nivelul autoritatilor contractante, pentru categoriile de lucrari de natura celor care fac obiectul acestor standarde”, au declarat reprezentantii MDRT. Documentele vor fi utilizate pentru: fundamentarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investitii si a sumelor necesare de fonduri publice pentru finantarea programelor de investitii in conditii de eficienta economica, respectiv analiza ofertelor de catre membrii comisiilor de evaluare, in vederea adjudecarii contractelor referitoare la executia lucrarilor de constructii. De asemenea, reprezinta un instrument util pentru operatorii economici, in vederea elaborarii ofertelor pentru contractarea lucrarilor de constructii.
Pentru a accesa documentatia privind: reabilitare drum judetean clasa tehnica III – V click aici, pentru documentatia modernizare drum judetean clasa tehnica III – V click aici, iar pentru standardul de cost privind sistemul centralizat de alimentare cu apa in mediul rural click aici Informatii suplimentare, la www.mdrt.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter