RO EN
Košík je prázdný

EUROSTAT: Evolutii bune pe piata europeana de constructii, la inceput de an

Lucrarile de constructii au crescut in ianuarie 2023 cu 3,9% in zona euro si cu 3,5% in Uniunea Europeana, comparativ cu luna anterioara (decembrie 2022), insa Romania se afla printre tarile membre care au inregistrat cele mai accentuate scaderi ale volumului de lucru (-4,3), arata datele publicate de Eurostat, biroul european de statistica. Anterior, in decembrie 2022 productia de constructii a scazut cu 2,3% in zona euro, respectiv cu 2% in UE, in raport cu noiembrie 2022.
Comparativ cu ianuarie 2022, in ianuarie 2023 activitatea de constructii din zona euro a crescut cu 0,9%, in UE evolutia raportata a fost de +1,4%, in timp ce Romania a consemnat un avans de 5,9%.
La o baza de raportare lunara, in zona euro, in ianuarie 2023, comparativ cu decembrie 2022, sectorul constructiilor de cladiri a crescut cu 4,2%, iar cel de infrastructura, cu 3%. Datele oficiale pentru UE indica o evolutie de 3,6% pe piata constructiilor de cladiri, respectiv de +2,3% in industria de inginerie civila. Dintre statele pentru care sunt disponibile date, cele mai semnificative cresteri lunare au fost inregistrate de Germania (+12,6%), Slovenia (+9,8%) si Polonia. Cele mai accentuate scaderi au fost raportate de Ungaria (-5%), Romania (-4,3%) si Bulgaria (-1,5%).
In raport cu ianuarie 2022, in prima luna a acestui an, piata de constructii de cladiri a crescut cu 1,4% in zona euro si cu 1,5% in UE, in timp ce in domeniul lucrarilor de inginerie civila, in zona euro a fost raportata o scadere de 1,9%, iar pe piata din UE, o crestere medie de 0,5%. Statele membre care au inregistrat cele mai insemnate evolutii sunt Slovenia (+26,7%), Slovacia (+14,7%) si Portugalia (+6,3%), la polul opus aflandu-se pietele din Belgia (-4,7%), Ungaria (-3,6%) si Finlanda (-2,7%).
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter