RO EN
السلة فارغة

ARGGO: Digitalizarea trebuie sa se bazeze pe o fundatie solida pentru a da rezultate

Cu ajutorul a peste 100 de experti IT, Arggo a reusit intr-o perioada scurta sa castige increderea a mai mult de 300 de clienti si 4.000 de utilizatori in cloud. Specializata in dezvoltarea de software si consultanta pentru a-si sustine partenerii sa-si depaseasca performantele utilizand imbunatatirea proceselor si digitalizarea, compania ofera clientilor sai instrumentele si cunostintele necesare pentru a-i ajuta sa-si gestioneze mai bine resursele, intr-o perioada a schimbarilor constante, cand adaptabilitatea este o necesitate si nu doar o dorinta. Folosind o abordare end-to-end, Arggo adauga valoare fiecarei etape, de la Business Process Reengineering si analiza de sistem, pana la implementarea finala si suport post-implementare. Firma ofera solutii de business personalizate pentru orice industrie, imbinand Dynamics 365, Timeqode, Microsoft 365, Azure si Business Intelligence cu experienta in managementul afacerilor si in consultanta. In cele ce urmeaza, Alexandru-Andrei Tanasa, Digital Business Advisor, se refera la tendintele curente si la modalitatile prin care acestea pot fi gestionate mai eficient. 
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru companii si cum influenteaza ele activitatea companiilor?
- Dupa cum bine stim, pe piata locala atat sectorul privat, cat si cel public, au de recuperat atunci cand vorbim despre sisteme informatice si aplicatii digitale, care ne pot imbunatati eficienta si productivitatea din activitatea zilnica. Privite ca oportunitati, aceste probleme tehnologice nu fac decat sa ne indrume spre adoptarea bunelor practici ale celor care sunt inaintea noastra, atat din punct de vedere economic, cat si digital. Diferenta consta in faptul ca putem invata din greselile facute de predecesori, ceea ce accelereaza procesul de implementare. Noile tehnologii si trenduri nu fac altceva decat sa ne ajute si mai mult in acest demers. Totusi, ele nu sunt decat varful iceberg-ului si nu reprezinta cheia pentru a avea o maturitate digitala ridicata. Pentru aceasta, va trebui sa sapam la "fundatia" piramidei, si anume sa analizam modul in care colectam datele de la birouri, din santiere si de pe teren, sa intelegem structura si logica de organizare a datelor, cum le putem citi in mod corect pentru a le interpreta si a lua decizii documentate, sa evaluam care este nivelul de interoperabilitate cu departamentele existente si cu celelalte aplicatii deja implementate, unde sunt stocate etc. Toate aceste aspecte reprezinta punctul de plecare pentru o constructie sanatoasa. La fel cum nu ne apucam sa construim o cladire fara arhitect si fara validari tehnice, in mod similar, daca adoptam tehnologii "stralucitoare" doar de dragul modei sau pentru ca toata lumea vorbeste despre ele, vom ajunge sa avem, poate, o constructie frumoasa, dar fara o fundatie solida. De cele mai multe ori, acest fapt se traduce in blocaje, imposibilitatea de a scala o afacere pe termen lung si nevoia de a reface de la zero tot ceea ce a fost construit deja, insa cu costuri uriase.
 
- Ce solutii aveti pentru digitalizarea companiilor din domeniul constructiilor, sau pentru organizarea activitatii, care pot fi folosite si de companiile din categoria respectiva?
- In ceea ce ne priveste, propunem tuturor clientilor o analiza de business inaintea oricarei implementari de sisteme software, pentru a vedea care este punctul de la care pornim si unde ne propunem sa ajungem. Tehnologiile si sistemele mature de la Microsoft au in spate o experienta acumulata in zeci de ani de implementari care ne asigura, chiar de la inceput, premise sanatoase si arhitecturi de sistem validate in sute de mii de implementari. Pentru sectorul constructiilor, sistemele ERP si CRM reprezinta elemente vitale in ceea ce priveste organizarea si monitorizarea eficientei fiecarui proiect. Aceste sisteme au capacitatea de a gestiona cu o precizie remarcabila evolutia fiecarui proiect, incepand cu stadiul de prospectare si ofertare. Ele ne permit sa evaluam costurile, profitabilitatea si gradul de angajament al resurselor umane si utilajelor implicate in fiecare proiect. Complementar cu acestea, aplicatia noastra dedicata gestionarii santierelor, Timeqode Construction Sites, aduce o serie de avantaje considerabile pentru intreaga afacere, printre care se numara: posibilitatea de a gestiona simultan multiple santiere, urmarirea comenzilor si consumurilor ce pot fi transmise in timp real, inregistrarea orelor de munca ale angajatilor pe diverse centre de cost si proiecte, precum si monitorizarea activitatilor zilnice si saptamanale la nivel individual sau de echipa.
 
- Cu ce dificultati va confruntati in accesarea acestui domeniu?
- Provocarea de care ne lovim in special in sectorul constructiilor este cea enuntata anterior: proprietarii de companii si departamentele digitale din cadrul companiilor de constructii isi doresc "digitalizare rapida si buna", pentru ca nu au timp de pierdut. De aceea, adesea nu iau in considerare influenta asupra factorului uman, necesitatea elaborarii unei arhitecturi digitale sau implementarea unor strategii digitale sustenabile. Deoarece digitalizarea transforma modul in care organizatiile opereaza, este important sa se acorde timp si rabdare pentru a asigura o adoptie eficienta. Rezultatele masurabile pot fi comparate cu obiectivele de business individuale, bazate pe experienta implementarilor anterioare.
 
- Ce obiective de investitii aveti in vedere in 2023-2024 si in perspectiva?
- Platforma Timeqode este un instrument util, cu ajutorul caruia am construit aplicatia Constructions Sites, precum si aplicatii orizontale, cum ar fi, de exemplu, cele pentru raportarea SAF-T, RO e-factura, RO e-transport, aplicatiile de procesare a facturilor de la furnizor sau cele de achizitii. Ne vom intensifica comunicarea, deoarece platforma este rezultatul muncii unei echipe 100% romanesti, iar exportul tehnologiei catre alte piete europene nu poate aduce decat beneficii. Totodata, ne propunem sa adaugam functionalitati suplimentare aplicatiei Construction Sites pe langa cele de baza, precum pontajul muncitorilor pe proiect, comenzile de materiale din santier in depozit si raportarea a ceea ce s-a lucrat in teren etc. Cu aceasta ocazie, invitam companiile de constructii cu activitate de executie sa testeze si sa ne furnizeze feedback pentru aplicatie, astfel incat noile functii sa le fie de un real ajutor.
 
 - Care sunt cele mai noi solutii lansate pe piata, pentru companii? Aveti in plan si alte inovatii in anii urmatori?
- Consideram ca suntem furnizorul de software care acopera intregul spectru de solutii digitale necesare oricarei companii. In special pentru constructori, putem oferi instrumente si aplicatii digitale care acopera toate aspectele fluxului de core-business, de la prospectare si ofertare pentru beneficiar, pana la executia in teren si mentenanta post-executie. Aceste solutii sunt elaborate intr-un mod detaliat, inclusiv nivelul intregii afaceri si chiar pana la muncitorul care lucreaza direct pe santier. Sistemul ERP Business Central de la Microsoft este acum disponibil si pentru firmele mici si mijlocii in varianta full SaaS, ceea ce permite functionarea de pe orice dispozitiv conectat la internet si cu integrare nativa cu Excel, Word, Outlook Mail si capabilitati avansate de inteligenta artificiala prin optiunea Copilot. In plus, avem experienta si resursele necesare pentru integra orice solutie Arggo cu sistemele folosite in prezent de clienti si pentru a completa acele functii si cerinte care lipsesc, creand astfel un mod unitar de lucru si un ecosistem complet.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter