Piata locala a sistemelor pentru cofrare s-a stabilizat, anul trecut, la circa 21 milioane de euro, in contextul in care sectorul constructiilor din tara noastra si-a continuat declinul, potrivit datelor Hunnebeck Romania. La inceputul lunii iulie 2014, compania si-a schimbat numele, dupa ce timp de mai multi ani a functionat cu denumirea Harsco Infrastructure Romania. "Anul curent marcheaza o noua etapa in dezvoltarea societatii noastre, obiectivele managementului fiind legate de consolidarea relatiei pe care o avem cu clientii sub brandul Hünnebeck. Totodata, urmarim in permanenta sa ne adaptam parcul de echipamente la cerintele pietei si sa oferim partenerilor un plus de valoare atat prin calitatea si eficienta sistemelor pe care le punem la dispozitia acestora, cat si prin consultanta tehnica si prin serviciile de proiectare si asistenta in santier, pe care le asiguram pe tot parcursul derularii lucrarilor de constructii", a declarat Mircea Albutiu, directorul general al firmei.
Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, cifra de afaceri a Hunnebeck Romania (Harsco Infrastructure) s-a stabilizat, anul trecut, la 25,5 milioane de lei (aproape 6 milioane de euro).
Sisteme de cofrare pentru mari lucrari de infrastructura
In prima jumatate din 2014, Hunnebeck Romania a continuat sa livreze echipamente pentru proiecte incepute pe parcursul anilor anteriori, dar si pentru santiere noi, deschise recent la nivel national. Astfel, societatea furnizeaza sisteme de cofrare si esafodaj pentru reabilitarea liniilor de cale ferata Frontiera - Curtici - Arad si Sighisoara - Atel, pentru construirea autostrazii Arad-Nadlac (lotul 1), pentru realizarea strapungerii Splaiul Independentei - Ciurel - A1, pentru modernizarea si extinderea Spitalului de copii "Victor Gomoiu" din Bucuresti, construirea Centrului de excelenta pentru industrii creative din Cluj, precum si pentru mai multe statii de epurare din Gaiesti, Titu, Falticeni, Vatra Dornei, Ocna Mures, Faget, Moreni, Sfantu Gheorghe etc. "Pe parcursul anului 2014, am livrat in mod deosebit sistemele de cofrare pentru pereti Rasto si Manto, dar si echipamente pentru cofrarea de placi, cum sunt Topec si Topflex. Aceste echipamente permit o cofrare rapida, cu obtinerea de beton aparent de o calitate foarte buna. Totodata, echipamentele special construite pentru un anumit tip de lucrari, cum este sistemul Infra-kit (special conceput pentru constructia de poduri si tuneluri si care are capacitatea de a prelua incarcari mari) este in continuare solicitat in cadrul unor proiecte precum construirea Pasajului Mihai Bravu, din Bucuresti", a mai spus Mircea Albutiu.
Tendinta de revigorare a pietei echipamentelor de constructii
Potrivit datelor Hunnebeck Romania, piata locala a sistemelor de cofrare se inscrie pe un trend de crestere in aceasta perioada, in special datorita unei usoare revigorari a cererii pe segmentul constructiilor rezidentiale. Segmentul de infrastructura isi continua, insa, tendinta de scadere. In ceea ce priveste preturile pentru vanzarea si inchirierea sistemelor, cerintele de calitate si eficienta sunt tot mai restrictive. "Clientii isi doresc sisteme performante, care sa permita obtinerea de beton aparent de calitate superioara, sa aiba o durata indelungata de exploatare si sa poata fi folosite in conditii de siguranta pe santier.
Pentru informatii suplimentare, click aici!