RO EN
Coșul este gol

HILTI: Previziuni pozitive pentru a doua jumatate a anului

Afacerile Hilti Romania, subsidiara locala a grupului Hilti, unul dintre cei mai importanti producatori de unelte si accesorii profesionale pentru constructii pe plan mondial, au inregistrat o usoara crestere anul trecut fata de nivelul din 2011, pana la 30 milioane de lei (circa 6,7 milioane de euro). Pentru anul in curs, managerii Hilti Romania estimeaza ca afacerea se va stabiliza in jurul acestor cifre. La nivel national, compania promoveaza o gama variata de produse, oferta firmei fiind bazata, preponderent, pe sortimentele de scule electrice cu acumulatori ce utilizeaza tehnologia Li-ion si pe segmentele de combipercutoare si demolatoare. Compania lanseaza aproximativ zece produse noi pe an concepute in mod special pentru profesionistii din domeniul constructiilor.
Printre cele mai noi echipamente introduse pe piata locala se afla noul sistem de ancorare compus din rasina chimica HY 200 si tija de ancorare HIT-Z. "Cu acest sistem inovativ, nu mai este necesara curatarea orificiilor. Clientii castiga timp si incredere", a declarat Philippe Guillouet, director general al Hilti Romania. Un alt produs nou lansat este sistemul de fixare directa pe lemn cu aparatul de implantat cuie GX 90, care functioneaza cu o doza de gaz, ce faciliteaza si creste productivitatea muncii. Din noua gama de produse cu acumulatori din clasa 22V, Hilti a introdus pe piata ferastraiele circulare SCW-22A pentru taierea lemnului si SCM-22A pentru debitarea metalului, ferastraul longitudinal WSR 22-A, polizorul unghiular AG 125-A, surubelnita compacta SFC 22-A si pe cele cu impact tangential SID/SIW 22-A, acestea avand in primul rand avantajul mobilitatii pe santier. Nu in ultimul rand, managerii companiei au optat pentru o extindere a gamei de rotopercutoare cu acumulatori prin lansarea TE 30-A, care este cel mai puternic combipercutor cu acumulatori de pe piata.
 
Materiale pentru reconstructia World Trade Center New York
Cel mai important proiect in care este implicat grupul Hilti vizeaza constructia celor cinci turnuri amplasate pe locul fostelor cladiri World Trade Center din New York, distruse la 11 septembrie 2001. Dupa aproape 12 ani de la atacurile teroriste din Manhattan, proiectul celei mai inalte cladiri din SUA (cu o inaltime de 541 de metri), denumita, One World Trade Center, a fost finalizata in luna mai 2013. Cladirea are 104 etaje si mai este cunoscuta sub numele de Freedom Tower, reprezentand elementul central al noului complex construit pe locul celor doua turnuri gemene prabusite in 2001. Grupul suedez Skanska se ocupa de construirea nodului de transport din zona, iar Hilti asigura solutiile de ancorare necesare pe santier. La finalizare, zona va fi tranzitata de aproximativ 250.000 de pietoni pe zi. Pana atunci, Skanska va folosi circa 45.000 mc de beton si 10.000 de tone de otel-beton. De asemenea, vor fi instalate 4.000 de aspersoare si 35.000 de metri de conducte, pentru lucrari, fiind folosite ancore de extindere Hilti si sistemul de injectie a mortarului adeziv HIT-RE 500-SD. O mare parte a nodurilor si strapungerilor de tevi metalice prin pereti, punti si podele vor fi sigilate cu etansant elastic rezistent la foc CP601S sau cu sigilant ignifugat FS-ONE. Pe santier, Skanska a mobilizat aproximativ 500 de muncitori. Jeffrey Dennis, managerul de proiect din partea Hilti si Mike Campana, manager de proiect al Skanska, s-au asigurat inca de la inceputul lucrarii de existenta pe santier a tuturor materialelor si echipamentelor Hilti de care este nevoie. "Sunt foarte multumit de colaborarea cu Hilti. Acest tip de parteneriat este foarte important pentru livrarea la timp a proiectului", a declarat Mike Campana. Hilti asigura, alaturi de materiale, unelte si consultanta, sistemele de ancorare, fixare directa si protectie la incendiu pentru toti lucratorii Skanska. "Siguranta si rezistenta la foc reprezinta exigente esentiale pentru acest proiect", a precizat Jeffrey Dennis. Colaborarea dintre Hilti si proprietarul proiectului, Autoritatea Portuara din New York si New Jersey, este, de asemenea, foarte importanta pentru furnizorul de echipamente. "Datorita cooperarii cu Autoritatea Portuara si cu echipa lor de proiectare si planificare, produsele noastre sunt cunoscute si utilizate pe intreg santierul si suntem in masura sa livram numeroase solutii de protectie la foc pentru toate sub-proiectele incluse in ansamblul World Trade Center", a mai spus Jeffrey Dennis. Lucrarile de constructie a nodului rutier sunt planificate a fi definitivate in anul 2020. Un alt proiect de amploare internationala in care este implicata compania Hilti este reprezentat de constructia centralei termice Kusile din Africa de Sud, proiect derulat in perioada 2008 - 2018. Informatii suplimentare, la www.hilti.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter