Philippe Guillouet (45 de ani)
Functia / Firma: director general, Hilti Romania;
Experienta profesionala: 10 ani in sectorul utilitatilor si 10 ani in domeniul constructiilor.
Hilti Romania este subsidiara locala a grupului Hilti (cu sediul in Liechtenstein), unul dintre cei mai importanti producatori de unelte si accesorii profesionale pentru constructii pe plan mondial. In primele patru luni ale anului in curs, compania a realizat, la nivel international, o cifra de afaceri de 1,27 miliarde franci elvetieni, in crestere cu 2% fata de nivelul din perioada similara a lui 2010. Grupul Hilti este prezent in Romania din anul 1992 prin intermediul unor distribuitori, filiala Hilti Romania fiind deschisa in 2005 si avand, in prezent, 70 de angajati.
- Cum caracterizati evolutia pietei constructiilor in acest an?
- Dupa o perioada foarte dificila pentru Romania, care este una dintre tarile cele mai afectate de recesiunea economica internationala si de efectele contractarii pietei creditelor, anul 2011 a inceput mult mai bine decat am previzionat anterior, sezonul rece relativ moderat permitand continuarea lucrarilor pe santiere. O serie de proiecte noi au fost demarate de la inceputul acestui an, iar in acelasi timp au fost lansate proceduri de licitare pentru alte obiective importante. Toate acestea genereaza optimism pe piata constructiilor, care se pare ca va reveni pe un trend ascendent chiar din a doua jumatate a anului in curs.
- Ce produse ati inclus in oferta in primele luni din 2011?
- In primele sase luni a.c. am lansat 10 produse inovatoare, concepute in mod special pentru profesionistii din domeniul constructiilor. Astfel, am introdus pe piata noi sortimente cu acumulatori utilizand tehnologia Li-Ion, cum ar fi ciocanul rotopercutor TE 6-A, cu acumulator de 36 V si energie de impact de 2,5 Jouli, acesta avand putere si rezistenta similare cu cele ale sculelor alimentate prin cablu electric. De asemenea, am lansat un nou «sistem de profile MM» - care asigura montarea facila a instalatiilor de suport al conductelor usoare si al traseelor de cabluri. Sistemul genereaza economii de timp si financiare pentru profesionistii din domeniul instalatiilor electrice si mecanice. Totodata, in cadrul evenimentului specializat Construct Expo, ce a avut loc in luna aprilie a.c., am promovat noua unealta demolatoare - TE 3000 AVR - produs etichetat drept «revolutionar» in cadrul targului anual de constructii «World of Concrete», din Las Vegas - SUA. Noile echipamente sunt livrate alaturi de pachetul «Hilti Service pe Viata», care asigura garantii pana la doi ani, fara costuri suplimentare (inclusiv pentru piesele de uzura - carbuni, mandrina, cablul electric - si acumulatori cu Li-Ion).
- Descrieti planurile companiei pentru perioada urmatoare.
- Pentru a ne adapta noilor conditii economice, am adoptat o atitudine «proactiva», care a presupus reorientarea consultantilor tehnici catre nisele de piata unde am remarcat o continuare a activitatii in conditii normale. In continuare, in 2011 ne vom concentra atentia asupra sectorului sculelor electrice cu acumulatori, prin promovarea tehnologiei Li-Ion, vanzarile de rotopercutoare si surubelnite din aceasta categorie depasind estimarile initiale. Vom lansa produse noi si in a doua jumatate a anului in curs, continuand implementarea programelor de dezvoltare profesionala a angajatilor. Astfel, chiar daca Romania se afla, inca, intr-o stare de incertitudine economica, redresarea mediului industrial si disponibilitatea fondurilor europene ar putea duce la o crestere a pietei constructiilor in 2011, aceasta urmand a determina si majorarea cererii de scule electrice.