Vanzarile de scule electrice realizate de grupul german Bosch in Romania au inregistrat o crestere puternica in 2015, datorita evolutiei optime a pietei locale a constructiilor, dar si faptului ca produsele si accesoriile comercializate acopera o gama variata de aplicatii, atat din segmentul profesional, cat si din cel de bricolaj (DIY). O evolutie importanta a fost raportata pe segmentul gamei profesionale de scule electrice Bosch, ale carei vanzari au crescut cu 25% anul trecut. "Dintre segmentele introduse pe piata recent, aparatele inteligente de masura au avut o crestere semnificativa fata de anul precedent, sustinuta mai ales de gama nou-lansata de telemetre DIY. Un aport considerabil in obtinerea acestui rezultat l-a avut campania de promovare media desfasurata in luna noiembrie 2015. Pentru 2016 preconizam un trend ascendent al afacerilor cu scule electrice si accesorii, bazat pe lansarea unor produse foarte atractive din prisma raportului pret-calitate, in ambele segmente de scule, profesionale si DIY, precum si pe o serie de activitati ce se vor adresa in mod direct utilizatorilor finali de scule si accesorii", a declarat Mircea Georgescu, seful departamentului de scule electrice din cadrul Robert Bosch SRL.
In Romania, Bosch comercializeaza toate cele trei marci de scule electrice ale grupului: Bosch, Skil si Dremel.
Circa 50 milioane de scule electrice fabricate de grup in 2015
Anul trecut, divizia Bosch Power Tools a fabricat aproximativ 50 milioane de scule electrice, de doua ori mai multe decat a produs in urma cu 10 ani, depasindu-si propriul record. "Produsele noastre indeplinesc cerintele celor mai diversi utilizatori: ne axam pe pasionatii si pe profesionistii de bricolaj de pe pietele industriale si in curs de dezvoltare. Cifrele de productie in crestere sunt dovada ca suntem pe drumul cel bun si ca sculele noastre sunt bine primite de catre utilizatori", a declarat Henning von Boxberg, presedintele diviziei Bosch Power Tools.
Surubelnita cu acumulator Ixo ramane scula electrica favorita la nivel global, ajungand la a cincea generatie disponibila la nivel international. "De la introducerea pe piata, in 2003, peste un milion de astfel de surubelnite cu acumulator au iesit, in medie, de pe linia de productie in fiecare an. Intre timp, o surubelnita Ixo este produsa la fiecare 21 de secunde la fabrica din Miskolc, Ungaria", se arata intr-un raport al companiei.
Sculele electrice Bosch sunt produse si comercializate atat in Germania, cat si in alte tari europene, in Asia si in cele doua Americi. Incepand din acest an, reteaua globala de productie include o noua fabrica in Chennai, India, unde cei aproximativ 200 de angajati produc scule electrice care indeplinesc cerintele pietei si utilizatorilor din India.
***
Divizia de scule electrice a grupului Bosch este lider pe piata mondiala de profil, in 2014 cei aproximativ 19.000 de angajati generand vanzari de 4,2 miliarde euro, din care 90% in afara Germaniei. In 2015, Bosch Power Tools va lansa, din nou, peste 100 de produse noi pe piata nemteasca in cele patru sectoare de afaceri: scule electrice, accesorii, aparate de masura si scule de gradina.
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de peste 20 de ani si numara aproximativ 3.000 de angajati. In anul 2014, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 210 milioane de euro.