RO EN
Coșul este gol

GOLDMAN SASCH: Piata otelului din Asia tinde spre normalitate

Intentia manifestata recent de producatorii japonezi de otel - de a oferi un pret cu 55% mai mare pentru achizitia de carbune cocsificabil de la BHP Billiton - a indus un nou val de optimism pe piata asiatica de profil. In aceste conditii, a sporit increderea fabricantilor in posibilitatea majorarii substantiale a preturilor, pentru acoperirea cresterilor care au avut loc in planul costurilor cu materiile prime si ce au afectat negativ profitabilitatea, in ultima perioada.
Cele mai importante companii din Japonia, printre care JFE Holdings si Nippon Steel Corp., au decis plata catre societatea extractiva din Australia a unui pret de 200 USD pentru o tona de cocs in perioada aprilie - iunie 2010, fata de 129 USD/tona, nivel care constituie pretul valabil pana la 31 martie. Conform opiniei expertilor, aceasta nu inseamna neaparat o finalizare a starii de incertitudine care guverneaza inca domeniul achizitiilor de materii prime, dar actiunea va duce, in mod sigur, la o stabilizare partiala si va marca reluarea trendului pozitiv al industriei de profil. De asemenea, analistii Goldman Sachs estimeaza ca este posibila, pe termen scurt, o revenire rapida a preturilor pe piata din Asia, cu un ritm cuprins intre 20% si 30%. Specialistii companiei de brokeraj au mai adaugat faptul ca producatorii de otel din Japonia care detin, in acest moment, contracte anuale cu clientii proprii vor fi nevoiti sa renegocieze aceste documente cu o frecventa trimestriala, in urmatoarea perioada. In acelasi timp, reprezentantii JP Morgan subliniaza faptul ca majorarea fara precedent a cererii din China si statele Asiei de Sud-Est va determina o alta sporire a pretului la fonta japoneza, suficient de mare pentru a acoperi toate cresterile costurilor materiale. Informatii suplimentare, la www.marketwatch.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter