RO EN
Coșul este gol

KINGFISHER: Reducere a pierderilor financiare din Romania, dupa primul semestru

Pierderile inregistrate de reteaua britanica de bricolaj Kingfisher in Romania s-au redus in prima jumatate anului financiar 2016/2017, comparativ cu intervalul similar din 2015, conform datelor incluse in raportul semestrial al companiei, corespunzator perioadei februarie-iulie 2016. Documentul nu precizeaza cu exactitate valoarea nominala sau procentuala a pierderilor, insa, la capitolul ce priveste pietele nou-accesate, unde sunt incluse activitatile din Romania, Portugalia si Germania, se precizeaza ca retelele din aceste tari au raportat o vanzari cumulate de 58 milioane de lire sterline (GBP) si pierderi totale de 11 milioane GBP, "inclusiv reduceri ale pierderilor din Romania".
Pentru anul fiscal in curs (2016/2017), grupul britanic estimeaza noi pierderi in tara noastra, dupa ce in perioada corespunzatoare din 2015/2016 nivelul acestora s-a situat la circa 9 milioane GBP, potrivit raportului anual al companiei. Brico Dépôt Romania a incheiat anul fiscal 2015/2016 cu afaceri totale de 91 milioane GBP.
Kingfisher a luat decizia de a intra pe piata autohtona in mod direct in luna aprilie 2013, prin achizitia Bricostore si detine, in prezent, 15 magazine cu o suprafata totala de vanzare de 114.000 mp si circa 850 de angajati.
La nivel de grup, vanzarile Kingfisher din primele sase luni ale anului fiscal 2016/2017 s-au plasat la 5,75 miliarde GBP, in crestere cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului fiscal anterior. "A fost un semestru productiv, in care am obtinut rezultate bune si profitul a crescut. Motoarele activitatii au fost reprezentate de Polonia si Marea Britanie, in special pe divizia Screwfix, in timp ce profitabilitatea subsidiarei din Franta s-a stabilizat. In Regatul Unit, referendumul privind iesirea din UE (Brexit) a generat noi incertitudini pentru mediul economic, chiar daca, pana acum, nu exista dovezi ale impactului acestui vot asupra cererii, cel putin in ceea ce priveste vanzarile companiei noastre", a declarat Véronique Laury, CEO al grupului Kingfisher.
Kingfisher detine, la nivel global, marcile B&Q, Castorama, Brico Dépôt si Screwfix.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter