RO EN
Coșul este gol

Rolorand Import Export vizeaza extinderea activitatii


Ancuta Macec (25 de ani)
Functia/firma: director de vanzari al Rolorand Import Export;
Studii: Facultatea de Litere, Universitatea Babes-Bolyai, din Cluj-Napoca;
Experienta profesionala: 2 ani in domeniu;
Hobby: calatorii.
Compania Rolorand Import Export, cu sediul in Cluj-Napoca, are o prezenta importanta pe piata regionala in domeniul distributiei si montajului echipamentelor de logistica. Infiintata in anul 1994, firma lucreaza, in prezent, cu 40 de angajati. Incepand cu 2007, societatea a demarat un amplu proiect de investitii care vizeaza extinderea livrarilor la nivel national, prin deschiderea de filiale. Un alt aspect semnificativ al dezvoltarii il constituie consolidarea retelei de echipe de montaj si service, ce activeaza la nivelul intregii tari, asigurand, astfel, clientilor serviciile aferente de instalare si asistenta tehnica, in perioada de garantie si de post-garantie, in conditii de operativitate.

- Care au fost masurile stabilite in vederea dezvoltarii activitatii?
- Pentru programul investitional lansat in anul 2007, cu privire la extinderea retelei de filiale, au fost alocate fonduri de 0,7 milioane de lei, iar la nivelul anului in curs acestea au fost suplimentate cu inca 0,2 milioane de lei. Proiectele desfasurate in cursul lui 2008 vizeaza consolidarea pozitiei pe piata a sucursalelor deschise in 2007. Astfel, judetele in care se livreaza, in prezent, sortimentele noastre sunt: Cluj, Timis, Bihor, Arad, Brasov Maramures, Sibiu, Suceava si Hunedoara (respectiv, municipiul Bucuresti). Decizia extinderii activitatii se datoreaza si unei cresteri substantiale a numarului de contracte/comenzi, inregistrata in 2007, care a dus si la obtinerea unor rezultate financiare de aproximativ 4,3 milioane de lei. Pentru 2008, estimam o majorare de circa 25% a cifrei de afaceri, in conditiile in care, in primul semestru a.c., volumul vanzarilor a insumat 3,2 milioane de lei.

- Detaliati oferta de produse si servicii pe care le puneti la dispozitia colaboratorilor.
- Principalele categorii de produse pe care le importam si le comercializam sunt reprezentate de: usi sectionale industriale, usi armonice sau rapide (Bothe Tore – Germania); ansambluri industriale si de garaj (Kingspan - Belgia); usi metalice, rezistente la foc sau de interior (Peneder, Domoferm, Dana – Austria); sisteme industriale pentru acces rapid (Kopron – Italia) etc. De asemenea, promovam elemente de automatizare (Elektromaten – Germania), bariere de acces (Rib – Italia), rampe de egalizare si mese hidraulice, corturi industriale fixe sau mobile, obturatoare termice (Kopron – Italia) si sisteme de rafturi (Ross – Italia). Analizand structura vanzarilor, rezulta faptul ca ponderea o detin usile sectionale industriale (cu 40% din total), urmate de cele de garaj (28%). In 2008, incercam sa promovam noi sortimente si anume usile sectionale rapide. Pe segmentul usilor industriale sunt disponibile mai multe modele: sectionale, de tip rulou (inclusiv cu deschidere rapida), armonice, ansambluri rezistente la foc, batante si culisante. Sistemele de actionare automata pot fi instalate in cadrul modelelor sectionale, batante sau culisante. Comenzile sunt onorate intr-un interval de 7-30 de zile din momentul primirii comenzii, iar gama de servicii care se acorda colaboratorilor este complexa si include: consultanta gratuita, masuratori si evaluari la sediul beneficiarului, transport gratuit, montaj, garantie pentru toata gama de lucrari si service profesional.

- Descrieti situatia segmentului de piata specific.
- Segmentul de piata in care isi desfasoara activitatea firma noastra a fost caracterizat, in 2007, de o crestere semnificativa, situatia din acest an urmand acelasi trend ascendent. La nivelul pietei autohtone, estimam ca se comercializeaza, preponderent, modelele de usi industriale cu actionare electrica. De asemenea, la nivel european, acest domeniu este caracterizat de o evolutie optima a vanzarilor, fapt demonstrat si de investitiile initiate de partenerii nostri externi in vederea modernizarii liniilor de fabricatie, precum si a diversificarii gamei sortimentale adaptate cerintelor tot mai sofisticate ale clientilor. Pe piata romaneasca se inregistreaza, in acest moment, o consolidare a relatiilor de afaceri dintre importatori si beneficiari. Expansiunea activitatii din majoritatea sectoarelor economice si sporirea nivelului exigentelor legate de calitate (in general) tind sa devina similare celor din statele dezvoltate ale Uniunii Europene.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter