Primul semestru al anului 2021 confirma inca o data ca deciziile strategice luate in 2020, printre care putem mentiona realizarea, in perioada de lockdown, a celei mai ample operatiuni de mentenanta din ultimii ani, cu impact direct in cresterea productivitatii si a calitatii produselor, precum si strategia de pozitionare in piata adoptata in 2021, intr-un context de piata favorabil, au dus la o consolidare puternica a businessului Cemacon.
Pentru perioada incheiata la 30 Iunie 2021 compania Cemacon inregistreaza un profit operational de 31,074,624 lei si un profit net de 21,554,621 lei.
„Sectorul materialelor de constructii traverseaza o perioada caracterizata de un nivel ridicat al cererii si o lichiditate crescuta in piata; constrangerile vin dinspre limitarile de capacitate de productie si dinspre cresterile semnificative de preturi la principalele elemente care determina costul de productie - gazul, energia electrica, combustibilii, lemnul etc.
Influentele negative dinspre costuri s-au resimtit mai degraba in a doua parte a semestrului astfel ca profitabilitatea dupa primul trimestru este una record.
De asemenea, lichiditatea si solvabilitatea companiei sunt la nivele foarte ridicate chiar daca s-a realizat rambursarea anticipata integrala a creditelor si s-au derulat ample proiecte de investitii in aceasta perioada.
In ultimele luni s-a reusit finalizarea mai multor investitii cu impact direct in eficienta activitatii operationale, cel mai relevant fiind operarea unei centrale de cogenerare, proiect finantat partial din fonduri europene.
Rezultatele financiare arata in mod clar performanta acestui an, cifra de afaceri fiind cu 48% peste anul anterior, iar profitul crescand mai mult decat dublu”, a adaugat Liviu Stoleru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon SA.