RO EN
Coșul este gol

MICROSOFT: 40% din angajati spun ca se simt mai confortabil la locul de munca

Microsoft a anuntat concluziile primului sau raport anual Work Trend Index, intitulat "Viitorul pietei muncii este reprezentat de mediul de lucru hibrid - Suntem pregatiti?" si dezvaluie sapte tendinte privind modelul de lucru hibrid cu care fiecare lider de afaceri ar trebui sa fie la curent, pe masura ce intram in aceasta noua era a muncii.
Raportul indica faptul ca managerii ar trebui sa reziste tentatiei de a vedea modelul de lucru hibrid ca pe ceva obisnuit, aceasta tranzitie impunand o regandire a ipotezelor cu care am fost obisnuiti.
"Alegerile pe care le facem astazi ne vor influenta organizatia pe parcursul urmatorilor ani. Este un moment care necesita o viziune clara si o mentalitate orientata spre inovatie. Aceste decizii vor avea un impact asupra tuturor aspectelor, de la modelarea culturii organizationale, la atragerea si pastrarea angajatilor si pana la gasirea de modalitati mai eficiente de promovare a colaborarii si al spiritului inovator", spune Jared Spataro, Corporate Vice President Microsoft 365.
 
Studiul citat sugereaza ca anul trecut a schimbat fundamental natura pietei muncii:
• Tendintele de colaborare din Microsoft Teams si Outlook sugereaza ca retelele noastre s-au contractat, insa munca hibrida le va reanima.
• Timpul petrecut in cadrul intalnirilor s-a dublat, la nivel global, iar in luna februarie a acestui an au fost trimise cu peste 40 de miliarde de e-mailuri mai mult fata de aceeasi luna a anului precedent.
• Munca a devenit mai umana. Aproape 40% dintre respondenti spun ca se simt mai confortabil sa fie ei insisi la locul de munca decat inainte de pandemie, iar unul din sase respondenti spune ca a fost mai deschis in a-si exprima dificultatile emotionale alaturi de un coleg anul acesta.
 
De asemenea, raportul arata ca suntem tot mai aproape de o tendinta noua in ceea ce priveste locurile de munca:
• 73% dintre angajatii chestionati isi doresc sa aiba in continuare acces la optiuni flexibile de lucru de la distanta.
• Pe LinkedIn, numarul anunturilor pentru locuri de munca de la distanta a crescut de peste 5 ori in timpul pandemiei.
• Peste 40% din forta de munca globala se gandeste sa-si schimbe locul de munca anul acesta si 46% intentioneaza sa se mute, acum ca se poate lucra de la distanta.
 
Pe scurt, aparitia modelelor flexible de lucru va determina pe cei care raman, pe cei care pleaca si pe cei care se alatura unei companii.
Pentru a ajuta organizatiile sa se adapteze, editia din 2021 a raportului Work Trend Index prezinta concluziile unui studiu la care au participat peste 30.000 de persoane din 31 de tari si analizeaza trilioane de date agregate despre munca si productivitate disponibile in Microsoft 365 si LinkedIn. In plus, include perspective ale unor experti care studiaza de zeci de ani colaborarea, capitalul social si designul spatiului de lucru.
 
Totodata, raportul citat releva sapte tendinte de lucru hibrid pe care fiecare lider de afaceri ar trebuie sa le cunoasca, pe masura ce intram in noua era a muncii:
• Modelele flexibile de lucru vor fi implementate pe termen lung
• Liderii au pierdut legatura directa cu angajatii si este necesar ca acestia sa se conecteze la noua realitate
• Productivitatea ridicata mascheaza epuizarea angajatilor
• Generatia Z este expusa riscului si are nevoie de un impuls si de o noua sursa de energie
• Colaborarea tot mai limitata pune in pericol capacitatea de inovare
• Autenticitatea va stimula productivitatea si bunastarea angajatilor
• Intr-o lume a muncii hibride, talentele sunt peste tot
 
Pe langa tendintele cu privire la viitorul pietei muncii, raportul Work Trend Index identifica si cinci strategii pe care managerii ar trebui sa le urmeze, pe masura ce incep sa faca schimbarile necesare pentru a se adapta noului context:
• Crearea un plan prin care angajatii sunt pusi la curent cu modurile flexible de lucru
• Investirea in spatiul de lucru si in tehnologie pentru a conecta planul digital cu cel fizic
• Combaterea epuizarii digitale, incepand de la varful companiei
• Prioritizare pentru reconstruirea capitalului social si a culturii organizationale
• Regandirea experientei angajatilor pentru a mentine concurenta in atragerea celor mai bune si diverse talente
 
"In timpul acestei pandemii am observat o accelerare a anumitor tendinte pre-COVID si poate ca una dintre cele mai interesante dintre ele vizeaza sporirea posibiliatii muncii de la distanta. Odata cu cresterea oportunitatilor de munca de la distanta si circulatia talentelor, vom vedea o raspandire a competentelor pe cuprinsul unei tari si este momentul ca liderii de afaceri sa profite de aceasta ocazie pentru a atrage angajati cu diferite abilitati si talente, care nu erau disponibili anterior", precizeaza Karin Kimbrough, Chief Economist, LinkedIn.
Concluziile complete ale studiului pot fi accesate prin intermediul aplicatiei WorkLab, o publicatie digitala despre viitorul pietei muncii, realizata de Microsoft.
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter