RO EN
Coșul este gol

BestJobs: 65% din angajati cred ca in prezent este greu sa gasesti un loc de munca

Peste 65% din angajati cred ca e greu sau chiar foarte greu sa gasesti un nou loc de munca in aceasta perioada, cu riscuri foarte mari pentru economie cauzate de epidemia de Covid-19, arata datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs. Pentru ca orice factor de diferentiere conteaza, BestJobs lanseaza CV-ul video, o solutie unica pe piata muncii din Romania prin care candidatii pot sa-si puna si mai bine in valoare abilitatile si se pot evidentia in fata angajatorilor.
CV-ul video poate fi inregistrat si adaugat informatiilor deja disponibile in CV-ul traditional direct in platforma BestJobs, simplu si rapid. Astfel, candidatii au posibilitatea sa se prezinte, in maximum un minut, si sa-si puna in valoare aptitudinile si realizarile profesionale, inregistrarea fiind accesibila imediat angajatorilor, impreuna cu CV-ul traditional.
Componenta video a CV-ului vine in contextul strategiei BestJobs de a sprijini candidatii sa-si gaseasca mai usor un job si de a simplifica in acelasi timp procesul de selectie a candidatilor potriviti pentru angajatori. Aproape 47% dintre participantii la un sondaj BestJobs considera ca un video de prezentare poate fi un diferentiator important atunci cand isi cauta job si alti 34% sunt de parere ca un astfel de CV le va permite sa se exprime intr-un mod mai creativ decat o pot face in scris.
Pentru a iesi in evidenta printre CV-urile depuse pentru o pozitie, peste 54% dintre respondenti cred ca e nevoie ca CV-ul lor sa fie adaptat jobului pentru care aplica, asa incat sa puna in valoare abilitatile si competentele relevante pentru acel job. In plus, aproape 40% considera ca CV-ul trebuie sa fie si foarte detaliat, asa incat angajatorii sa-si faca o idee clara despre fiecare candidat inca din aceasta etapa a procesului de recrutare.
Aproape jumatate dintre angajatii care au participat la sondajul BestJobs spun ca CV-ul lor pe BestJobs este actualizat si vizibil angajatorilor pentru ca isi doresc un job nou. Alti 33% au in plan sa lucreze la CV-ul lor in perioada imediat urmatoare, pentru a fi pregatiti in eventualitatea in care vor avea nevoie sa-si caute alt job. In CV-ul video, candidatii cred ca ar trebui sa vorbeasca in primul rand despre aptitudinile care ii califica pentru tipul de job pe care il cauta (39,2%) si despre experienta acumulata (32,5%). In plus, 21% cred ca e util sa mentioneze si obiectivele profesionale, 18% ar vorbi si despre realizarile anterioare si 9% ar include si detalii despre pasiunile lor.
Sondajul a fost efectuat in perioada 25 octombrie - 10 noiembrie 2020, pe un esantion de 945 de utilizatori ai platformei de recrutare BestJobs.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter