Volumul proiectelor de recrutare in cadrul Arthur Hunt Romania a crescut in primele 9 luni ale anului cu 90% fata de aceeasi perioada a anului 2021, iar cel mai cautat profil la nivelurile de middle si top management in cadrul organizatiilor, in 2022, este “game-changer-ul” - candidatul care vine cu experienta relevanta, dar si cu o viziune si o perspectiva noua, pentru a schimba paradigma in cadrul organizatiei.
In contextul in care evolutiile macroeconomice ale ultimilor 3 ani si schimbarile sistemice impuse de pandemie au determinat o transformare profunda la nivelul intregului mediu de business, piata muncii a devenit din ce in ce mai efervescenta. Astfel, anul 2022 a adus in prim-plan nevoia de identificare a noi profile de candidati, care sa conduca schimbarea la varful organizatiilor sau care sa fie parte activa a proceselor de transformare, conform specialistilor Arthur Hunt Romania.
Astfel, cel mai cautat profil a devenit in 2022 “game-changer-ul” – profesionistul cu experienta relevanta si mindset orientat spre performanta, nu doar rezilient in fata schimbarilor succesive, ci care contribuie activ la schimbarea de paradigma in cadrul organizatiei.
Intre procesele de transformare pe care le-au implementat sau tranzitat companiile active in Romania in ultimul an se numara in principal procesele de digitalizare si (re)tehnologizare, de restructurare si eficientizare, simplificare si inovatie.
Conform analizei Arthur Hunt Romania, in medie 8 din 10 companii au cautat in 2022 astfel de profile. Cele mai dinamice sectoare de activitate, in care nevoia de transformare si de infuzie de perspective noi a fost ridicata anul acesta, au fost domeniul economiei circulare (managementul deseurilor, reciclare), sectorul de packaging, FMCG, agribusiness, retail si logistica.
“Adaptarea si transformarea sunt cuvintele cheie al anului 2022. Organizatiile active in Romania sunt in cautarea unor solutii prin care sa se adapteze, sa devina mai eficiente, mai reziliente si mai competitive intr-un context in care schimbarea de paradigma vine constant, din multiple directii. Este necesar ca liderii si managerii sa schimbe vibratia organizatiei dintr-o vibratie bazata pe constrangeri intr-una bazata pe oportunitati, pe imaginarea de solutii inedite si pe descoperirea oportunitatilor care stau in spatele constrangerilor. Sa fie modele pentru ceilalti angajati, deschisi la nou, la diferit, investindu-si energia in a extrage beneficii din schimbari, in loc sa se opuna acestora”, declara Alina Sirbu, Managing Director, Arthur Hunt Romania.
In perioada urmatoare, companiile din Romania vor continua procesele de integrare a solutiilor tech si digitale in cadrul proceselor interne, folosindu-se de solutii precum inteligenta artificiala si realitatea augumentata. De asemenea, angajatorii se vor concentra pe flexibilizarea si simplificarea proceselor interne si pe cresterea energiei vitale a angajatilor si antrenarea lor in a se adapta cu mai mare usurinta schimbarilor. Munca in sistem hibrid ramane valabila si in 2023, mai apreciaza specialistii Arthur Hunt.
Arthur Hunt este una dintre companiile internationale de top in domeniul consultantei in resurse umane. Prezenta in Romania din 2006, compania activeaza in domeniul Executive Search, consultanta de HR si management eficient al proceselor de schimbare in cadrul organizatiilor medii si de mari dimensiuni.
Portofoliul Arthur Hunt cuprinde 4 directii de actiune: recrutarea pozitiilor de management si top management, evaluarea si dezvoltarea angajatilor, asistenta in procese de transformare si schimbare, precum si optimizarea proceselor si practicilor de resurse umane.