RO EN
Coșul este gol

SAINT-GOBAIN: Stabilizare a cifrei de afaceri la nivelul tarilor din zona balcanica

Grupul francez Saint-Gobain, lider al pietei globale de materiale pentru constructii, a inregistrat, in primele trei luni ale anului in curs, o scadere cu 4,8% a vanzarilor fata de perioada corespunzatoare din 2012, pana la 9,7 miliarde euro. Compania este reprezentata in Romania prin patru societati, respectiv Saint-Gobain Construction Products (cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber), Saint-Gobain Glass Romania (cu divizia Abrazivi), MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl, acestea avand peste 1.000 de angajati. La nivel national, societatea opereaza 11 unitati de productie amplasate in sase situri industriale, localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare si Turda. Afacerile din Romania sunt incluse in analizele financiare ale holdingului francez in grupa Asiei si a tarilor cu economii aflate in curs de dezvoltare, regiuni in care s-a raportat o crestere medie de 1,5% a vanzarilor din trimestrul intai, pana la 1,94 miliarde euro, insa, potrivit raportului financiar aferent, rezultatele pozitive s-au datorat preponderent rezultatelor obtinute in America Latina (+5,4%), ce au contracarat scaderile din Asia (inregistrate in special in China si Corea de Sud). Afacerile din estul Europei s-au mentinut la un nivel stabil, dificultatile din Polonia si Cehia fiind contracarate de cresterile semnificative din Federatia Rusa si statele balcanice.
Din punct de vedere structural, toate diviziile de activitate ale grupului au inregistrat contractii ale cifrelor de afaceri. Astfel, vanzarile de materiale inovatoare (sticla si sisteme de inalta performanta) s-au diminuat cu 5,2%, la 2,2 miliarde euro, livrarile de produse pentru constructii s-au contractat cu 1,9%, la 2,75 miliarde euro, in timp ce afacerile de distributie a sistemelor pentru cladiri au scazut cu 8,6%, la 4,11 miliarde euro, iar pe segmentul de ambalaje (Verallia) s-a anuntat o depreciere de 2,6% a activitatii.
Pentru urmatoarele luni, reprezentantii grupului Saint-Gobain estimeaza o recuperare treptata a pierderilor din trimestrul intai si reconfirma estimarile de revenire pe crestere a cifrei de afaceri incepand din a doua jumatate a anului in curs. Informatii suplimentare, la www.saint-gobain.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter