RO EN
Coșul este gol

ROMEPS: 20% din lucrarile de termoizolare, realizate in conditii improprii

Asociatia Poducatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) deruleaza un proces de monitorizare a lucrarilor de termoizolatii realizate la ansamblurile rezidentiale multietajate din Capitala. Conform datelor prelucrate pana in prezent, expertii ROMEPS au constatat ca la 80% din lucrari se utilizeaza termoizolatia din polistiren recomandata de experti. Neconformitati din acest punct de vedere au fost constatate la santiere amplasate in regiuni mai putin vizibile. "Este evidenta imbunatatirea situatiei fata de realitatea pe care o consemnam la nivel national in primavara lui 2013. Beneficiarii au inceput sa fie mult mai atenti la calitatea produselor folosite, iar executantii sunt nevoiti sa respecte indicatiile tehnice prevazute in caietele de sarcini. De asemenea, autoritatile de control au demarat verificari mai atente, ceea ce a dus la limitarea fraudelor. Ii atentionam pe beneficiari sa acorde in continuare o maxima atentie inscrisurilor de pe ambalaje, pentru a verifica validitatea codului tehnic al produsului. Reamintim ca specialistii recomanda folosirea unui polistiren cu grosime de 10 cm, cu mentiunea tehnica CS (10) 80", a declarat Marin Crutescu, director executiv al asociatiei. In opinia reprezentantilor ROMEPS, trebuie luata totusi in calcul scaderea cu 20% a numarului lucrarilor specifice, ca urmare a diminuarii puterii de cumparare a beneficiarilor. Conform datelor disponibile, in prezent la nivelul Capitalei, unde exista un numar de circa 8.800 de blocuri de locuinte, doar 15% dintre acestea au beneficiat de operatiuni de termoizolare, in ritmul actual fiind necesari 75 de ani pentru finalizarea intregului proces. Directorul executiv al organizatiei considera ca un eventual impuls ar putea fi aplicat de obligativitatea respectarii prevederilor de eficienta energetica, stipulate in cadrul directivei europene 31/2010/EC, astfel incat, pana in 2020 in Bucuresti sa fie incheiate procedurile de reabilitare termica a imobilelor existente.
 
***
In prezent, piata locala de polistiren are o valoare de aproximativ 100 milioane de euro, in 2012 fiind importata o cantitate de 47.000 de tone de materie prima necesara derularii procesului de productie. In viitor, se estimeaza ca la lucrarile specifice vor fi folosite termosisteme de EPS cu grosimi cuprinse intre 12 cm si 15 cm, ceea ce va duce la consolidarea acestui segment de activitate. Momentan, 40% din fabricanti sunt inscrisi in ROMEPS, preconizandu-se ca, in scurt timp, cota de reprezentare va ajunge la 50%. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter