RO EN
Coșul este gol

DOW: Crestere de 33%, pe baza livrarilor din tarile in curs de dezvoltare

Concernul american Dow Chemical Company (Dow), unul dintre liderii mondiali in domeniul cercetarii si tehnologiilor aplicabile in diverse domenii (printre care si cel al constructiilor), a consemnat, in intervalul ianuarie - martie 2010, vanzari de 13,4 miliarde USD. Rezultatele financiare confirma revenirea comenzilor din domeniu, avand in vedere faptul ca datele disponibile indica o crestere de 33% fata de aceeasi perioada din 2009. Trendul pozitiv a fost generat - in proportie de 17% - de majorarea preturilor de comercializare a produselor, o cota de 16% reprezentand impactul cresterii cantitatilor vandute. "O contributie semnificativa este constituita de aportul activitatilor de pe pietele in curs de dezvoltare din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), in care vanzarile Dow au sporit cu 27% numai din punct de vedere cantitativ. Cresterea a fost raportata in cadrul majoritatii diviziilor grupului", a declarat Andrew N. Liveris, presedinte al holdingului. Din punct de vedere al segmentelor de activitate, declinurile sezoniere observate in cadrul diviziilor de echipamente electronice (-1%) si tehnologii agricole (-2%) au fost compensate de cresterea cererii din cadrul departamentelor de materiale plastice de baza (+44%), produse performante (+14%), substante chimice (+6%). Vanzarile din cadrul departamentelor de materiale de acoperire si pentru infrastructura au insumat, in intervalul analizat, 1,2 miliarde USD, in crestere cu 5% ca pret si cu 11% ca volum fata de primele trei luni din 2009.
Dow Chemical Company activeaza in Romania prin distribuitori locali de materiale de constructii. Cei mai importanti dintre acestia sunt Rompolykem si Swisspor, care comercializeaza sistemele termoizolatoare Styrofoam. O alta subsidiara importanta a joint-venture-ului este societatea Geocelpro, care livreaza sigilanti siliconici. Printre obiectivele termoizolate cu sisteme Dow la nivel national se afla Spitalul Judetean Constanta si mai multe imobile rezidentiale din Bucuresti. Informatii suplimentare, la www.dow.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter