RO EN
Coșul este gol

CARRARA: "O data la 5-6 ani exista un boom pe piata de piatra naturala"

Compania Carrara Design Mar, specializata in productia si comercializarea decoratiunilor realizate din piatra naturala (marmura, granit, travertin, onix, cuartit) si materiale compozite are in vedere achizitia unui utilaj performant pentru debitat (CNC), precum si depasirea pragului de un milion de euro al afacerilor. Conducerea societatii cu sediul in Popesti-Leordeni a realizat in 2014 vanzari de 750.000 de euro si mizeaza, in acest an, pe un trend de crestere ciclica a pietei locale de piatra naturala. "In 2015 va avea loc o majorare semnificativa in domeniul nostru de activitate. Din experienta noastra de peste 18 ani pe acest segment, am constatat ca istoria se repeta si, o data la 5 - 6 ani, exista un «boom» al evolutiei pietei amenajarilor interioare si exterioare cu finisaje din piatra naturala si recompusa. Previziunile noastre despre aceasta piata sunt optimiste, avand in vedere cantitatea si calitatea materialelor nou-aparute in domeniu, importate din India, Brazilia si chiar din China", a declarat Bogdan Cristescu, directorul general al Carrara Design Mar.
Ca urmare a trendului pozitiv inregistrat pe segmentul de profil, atat producatorii locali, cat si importatorii au marit paleta de culori din portofolii in 2014 si sunt asteptate noi aspecte pozitive pe termen scurt si mediu. "Daca anul trecut am optat doar pentru culori in tonul cimentului, in 2015 se va pastra acest trend ca mix, dar cu accente potrivite beneficiarului si locului pe care il amenajeaza", a mai spus Bogdan Cristescu.
***
Infiintat in anul 1994, grupul romano-italian Carrara Marmura si Granit, din care face parte Carrara Design Mar, produce si comercializeaza elemente de amenajare realizate din piatra naturala si materiale compozite, fiind specializat, in principal in debitarea, prelucrarea si slefuirea marmurei, granitului si cuartului compozit. Compania detine doua hale de productie in incinta Viscofil Center din Popesti-Leordeni si un birou in zona Dorobantilor, din Bucuresti.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter