RO EN
Coșul este gol

AMVIC: Diminuare a cifrei de afaceri de maximum 50%

Marin Crutescu, director general al Amvic: "Piata izolatiilor este puternic afectata de diminuarea volumului de lucrari de constructii din primele trei trimestre ale acestui an. Astfel, in prezent in Romania exista capacitati de productie a polistirenului de circa 6 milioane de tone, in conditiile in care cererea este redusa la aproximativ jumatate. Programul de reabilitare termica propus de guvern, care ar fi trebuit sa sustina activitatea din acest sector, s-a dovedit a fi unul dependent de pret in detrimentul calitatii si unul care incurajeaza vanzarile unor produse neconforme normelor in vigoare.
De exemplu, pentru un bloc de peste 20 de metri inaltime (cele cu 10 etaje) in caietele de sarcini care stabilesc termenii si conditiile participarii la licitatiile pentru contractele de reabilitare termica este prevazuta utilizarea polistirenului de fatada EPS 70, material contraindicat pentru acest tip de lucrari, deoarece, sub actiunea unui vant mai puternic, acesta s-ar putea chiar desprinde de pe fatada. Produsul este indicat numai pentru fatadele ventilate, dar are avantajul de a fi mai ieftin. Totodata, in caietele de sarcini pentru izolarea teraselor este prevazuta utilizarea polistirenului cu o densitate mai mare, insa nu este specificata valoarea exacta a acesteia. Avand in vedere aceste cauze, calitatea lucrarilor scade considerabil, influentand negativ vanzarile companiilor care pun accent si pe calitate. In ceea ce priveste vanzarile de cofraje termoizolante pentru case, volumul acestora este, in prezent sub 75% fata de livrarile din 2008. O crestere de 50% a vanzarilor am inregistrat pe segmentul cofrajelor pentru constructii pasive, datorita interesului crescut al populatiei pentru o locuinta termoizolata corespunzator. Pentru anul in curs avem in vedere o diminuare a cifrei de afaceri de maximum 50%, in concordanta cu tendintele pietei pe care ne desfasuram activitatea."

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter