RO EN
Coșul este gol

RESIDEO: Urmeaza o perioada de transformari pe piata solutiilor de incalzire/ racire

Furnizorul global de solutii de confort si securitate pentru locuinte Resideo Technologies Inc. estimeaza ca piata solutiilor de incalzire si racire pentru spatiul rezidential si cladirile de birouri va continua sa se transforme, pe fondul nevoii de eficientizare a consumului si de reducere a costului cu utilitatile. Astfel, creste numarul de proprietari care aleg echipamente care nu mai functioneaza pe gaz. De asemenea, in multe cazuri radiatoarele sunt inlocuite cu sisteme mai moderne de incalzire si racire in pardoseala, mai eficiente.
„Pe masura ce costurile energiei continua sa ocupe prima pagina a ziarelor, in paralel cu inasprirea standardelor de eficienta, observam o transformare a industriei solutiilor de incalzire. Aceasta trecere de la centralele pe gaz la pompe de caldura sau de la incalzirea cu radiatoare la cea in pardoseala prezinta o provocare pentru toata lumea - inclusiv pentru instalatori”, a declarat Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo Romania.
Un studiu Resideo realizat la finalul anului trecut arata ca si romanii se declara ingrijorati de evolutia preturilor utilitatilor. In acest sens, aproape un sfert (24%) dintre respondentii romanii declarau ca intentioneaza sa reduca temperatura medie la interior. Romanii cauta modalitati de reducere a valorii facturilor la energie, inclusiv prin dispozitive de reglare a temperaturii. Circa 60% dintre respondenti s-au declarat deschisi la ideea de a achizitiona dispozitive moderne de control al temperaturii.
Pentru costuri mai mici cu energia, expertii Resideo recomanda diminuarea temperaturii medii si folosirea unor aplicatii care sa permita zonarea inteligenta, respectiv incalzirea la temperaturi specifice fiecarei zone din casa. Modernizarea echipamentelor pentru controlul incalzirii din cladiri poate genera economii anuale de pana la 30% . O modernizare integrala a sistemului de control al incalzirii implica montarea robinetilor termostatici pe radiatoare, inlocuirea termostatului clasic cu unul cu algoritm TPI sau cu protocol OpenTherm, cu control inteligent.
Pentru a veni in sprijinul instalatorilor implicati in proiecte cu solutii moderne de incalzire precum instalatiile in pardoseala, Resideo anunta lansarea unui nou controler multizonal, cu conectare Bluetooth®, care simplifica instalarea echipamentelor specifice. Controlerul Honeywell Home HCC100 poate gestiona individual pana la opt zone/camere dintr-o locuinta sau spatiu de birouri, fiind proiectat si fabricat in Europa. Produsul ofera instalatorilor un instrument flexibil, usor de integrat in instalatii noi sau cele existente, completat de aplicatia Resideo Pro, pentru instalare si configurari rapide si simple.
„Noul controler Honeywell Home HCC100 propune o solutie fiabila de control multizonal in pardoseala, atat pentru incalzirea cu cazane, cat si cu pompe de caldura. Caracteristicile inovatoare alaturi de aplicatia Resideo Pro - care ghideaza instalatorii in procesul de configurare si punere in functiune - fac din acest sistem o alegere potrivita pentru instalatorii profesionisti, care doresc sa ofere clientilor servicii corecte si de prima clasa”, arata Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo Romania.
Caracteristicile cheie care recomanda produsul pentru instalatorii aflati in cautarea unui controler profesionist pentru confortul locuintelor cu sisteme de incalzire si racire in pardoseala sunt:
- Gestionarea eficienta a temperaturii din diverse zone din locuinta, cu functie integrata de control al incalzirii si racirii.
- Conectare Bluetooth® pentru setare si configurare rapida, cu ajutorul aplicatiei Resideo Pro.
- Control integrat al zonelor, cu fir si wireless.
- Optimizarea controlului cererii in functie de tipul de echipament-sursa (cazan, pompa de caldura, etc.).
- Proiectat pentru a functiona impecabil alaturi de controlerul inteligent de zonare evohome® si complet compatibil cu alte termostate Honeywell Home care permit economisirea energiei, inclusiv cu DT4.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter