RO EN
Coșul este gol

DANFOSS: Circa 45% din vanzari sunt realizate in UE

Danfoss a consemnat performante solide in primul trimestru din 2013, in pofida faptului ca activitatea s-a derulat pe o piata fragila din punct de vedere al cererii. Rezultatele foarte bune au fost posibile gratie exploatarii optime a oportunitatilor existente in anumite tari aflate in curs de dezvoltare, inclusiv din Europa de Est. Aceasta a determinat mentinerea incasarilor la un nivel asemanator celui inregistrat in intervalul similar al exercitiului financiar anterior. Un element negativ a fost constituit de incertitudinea existenta pe plan european in ceea ce priveste cadrul legal de dezvoltare a sectorului fotovoltaic, ceea ce a afectat rezultatele diviziei de invertoare solare (dispozitive de transformare a curentului continuu in curent alternativ). Cu toate acestea, conducerea grupului a reiterat intentia de a continua implementarea programelor de investitii pe termen lung, unul dintre obiectivele care a fost deja atins fiind reprezentat de preluarea completa a controlului asupra companiei Sauer-Danfoss. In intervalul ianuarie – martie a.c., cifra de afaceri a fost de  8,06 miliarde coroane daneze – DKK (aproximativ 1,08 miliarde euro), constituind o diminuare de 4% fata de perioada similara din 2012. Din cantitatea totala, circa 45% din produse sunt comercializate in Uniunea Europeana, valoarea acestora cumuland 3,26 miliarde DKK. Pentru intregul an fiscal se estimeaza obtinerea unor cresteri, insa intr-un ritm foarte scazut.
 
Activitate sustinuta pe piata din Romania
Cifra de afaceri raportata in 2011 de subsidiara Danfoss Romania a depasit 23 milioane de lei, in crestere cu aproape 15% fata de anul anterior. In ceea ce priveste activitatea Danfoss Incalzire Romania – Danfoss District Heating (concernul preluand, in anul 2006, activitatea Schmidt-Bretten Technology), aceasta a comunicat, pentru aceeasi perioada, livrari de 41,94 milioane lei (-8,7%). Pe segmentul de tehnologie a frigului, principalii distribuitori pe plan local sunt Beijer Ref Romania - Timisoara, Rossos Frigotehnic – Valcele Feleacu (Cluj), Delatreid – Constanta, Frigotherm Group – Ciorogarla (Ilfov), Marco & Alex Distribution – Bucuresti si Sildor Prod – Arad. Principalele lucrari reprezentative de termoficare la care Danfoss a livrat echipamente specifice sunt Palatul Parlamentului, Michelin Romania, Petrotel-Lukoil, Cargill Oils Romania, Bunge Romania, Coca Cola HBC Romania, SAB Miller, Inbev, Sanlacta, realizandu-se si o serie de proiecte peste hotare (reabilitarea sistemului de termoficare din Serbia, operatiuni specifice in cadrul unui obiectiv din Sankt Petersburg – Federatia Rusa etc.). Informatii suplimentare, la www.danfoss.com
      

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter