RO EN
Coșul este gol

GUVERNUL aloca 100 milioane euro pentru pregatirea proiectelor din 2021-2027

Guvernul va constitui, in premiera, un fond de 100 de milioane de euro pentru pregatirea portofoliului de proiecte de infrastructura ce vor beneficia de finantare prin prioada de programare a fondurilor europene 2021-2027, a anuntat Marcel Bolos, ministrul fondurilor europene, la finalul sedintei de Guvern de ieri.
"Este pentru prima oara de cand Romania gestioneaza fonduri europene cand Guvernul nu numai ca nu a pierdut startul in absorbtia eficienta a banilor, dar am pregatit cu 8 luni inainte de inceperea urmatorului exercitiu financiar cadrul prin care autoritatile locale pot pregati deja portofoliul de proiecte de infrastructura pentru 2021-2027! Am pus la dispozitie 100 de milioane de euro pentru pregatirea temeinica a proiectelor vitale precum regenerarea urbana care inseamna spatii verzi intre blocuri si refacerea centrelor istorice, pentru mobilitate, pentru specializare inteligenta si, foarte important, pentru infrastructura rutiera judeteana", a declarat ministrul Marcel Bolos la incheierea sedintei de Guvern.
Fondurile vor fi folosite, asadar, pentru pregatirea portofoliu de proiecte de infrastructura destinat autoritatilor locale, in domeniul regenerarii urbane, pentru refacerea spatiilor publice de locuit dintre blocuri, centre istorice, parcuri urbane, pentru partea de mobilitate urbana, dar si pentru partea de infrastructura rutiera la nivel judetean.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter