RO EN
Coșul este gol

FACIAS: CNAIR a cheltuit 25 milioane euro pe studii pentru proiecte nerealizabile

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat, anul acesta, pe 9 ianuarie, instantei de judecata constatarea existentei unui prejudiciu de milioane de euro, bani cheltuiti din bugetul de stat de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru studii de prefezabilitate si fezabilitate ale unor lucrari de constructii care nu s-au mai realizat.
Potrvit actiunii depuse de FACIAS, CNAIR este incapabila sa administreze si sa gestioneze eficient elaborarea si aplicarea proiectelor, ceea ce aduce prejudicii enorme statului.
In cuprinsul actiunii, FACIAS a invocat incapacitatea administrativa a CNAIR de a gestiona eficient elaborarea si aplicarea proiectelor de prefezabilitate si fezabilitate, fapt ce a determinat cheltuirea aiuristica unor sume uriase din banii publici.
In loc sa cheltuie banii pe sosele si autostrazi, CNAIR a cheltuit 25 de milioane de euro pe hartii inutile!
FACIAS a demonstrat in intampinarea catre instanta de judecata faptul ca sintagma devenita populara “avem autostrazi… pe hartie” are in spate o realitate crunta: zeci de proiecte au fost comandate si platite de catre compania de stat, insa o parte dintre acestea nu au fost niciodata puse in practica, iar altele s-au dovedit pur si simplu neutilizabile.
Actiunea FACIAS vizeaza partea nevazuta de publicul larg a modului scandalos in care o autoritate finantata din banii romanilor se face ca munceste. Un calcul simplu, bazat pe raspunsul primit de FACIAS chiar de la CNAIR arata ca aceasta companie a platit, in total, pe studii de fezabilitate, 25 de milioane de euro, iar lucrarile aferente sunt, in prezent, neefectuate.
Avem speranta ca actiunea noastra in instanta sa activeze institutii precum Curtea de Conturi care are in atributii controlul gestionarii si eficienta cheltuirii banilor publici, pentru ca aceste sume trebuie recuperate de la cei responsabili.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter