RO EN
Coșul este gol

TIMISOARA: Primaria contesta neincluderea la finantare din PNRR a noii maternitati

Primaria Municipiului Timisoara contesta punctajul acordat de Ministerul Sanatatii pentru noua Maternitate, in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile prin Planul National de Rezilienta si Redresare (PNRR) - Componenta C12 Sanatate - I.2. In urma evaluarii proiectelor, Maternitatea noua a primit un punctaj de 60 de puncte din 100, desi, conform estimarilor interne ale aparatului de specialitate, aceasta ar fi trebui sa fie de cel putin 69. Punctajul estimat ar fi incadrat proiectul noii Maternitati pe lista de proiecte care sa primeasca finantare.
„Facem urmatorul pas firesc in aceasta procedura si depunem contestatie. Solicitam reevaluarea proiectului, pentru ca avem un proiect matur, indeplinim criteriile de evaluare si nu este deloc clar unde am fost depunctati. Ministerul Sanatatii nu ne-a dat o motivare a punctajului si asta ne ridica niste semne de intrebare. Pentru ca, totusi, vorbim de fonduri publice, care vin de la Comisia Europeana si trebuie sa existe o transparenta a alocarii acestor bani. Sunt sigur ca Ministerul Sanatatii are fie optiunea suplimentarii fondurilor, fie un fond de urgenta pentru contestatii, asa cum ar fi normal in cazul in care exista contestatii intemeiate. De asemenea, ma astept ca aceasta contestatie a noastra sa fie evaluata de o alta comisie, daca se poate independenta politic si de Ministerul Sanatatii”, transmite primarul Dominic Fritz.
Pana in data de 20 ianuarie 2023, Primaria nu a primit raportul evaluarii, desi termenul de depunere al contestatiilor este 26 ianuarie. Echipele Primariei pregatesc contestatia, care va fi depusa la inceputul saptamanii viitoare. Proiectele castigatoare au fost anuntate in dimineata datei de 11 ianuarie, printr-o conferinta de presa, desi rezultatele finale au fost raportate pe platforma dedicata PNRR doar in seara zilei respective. In momentul conferintei de presa a Ministerului, echipele din cadrul Primariei, impreuna cu proiectantul, inca pregateau raspunsurile pentru cererile de clarificari pe care le-a cerut Ministerul Sanatatii.
Reamintim ca proiectul pentru constructia unei Maternitati noi in zona Balta Verde are autorizatie de construire emisa, fiind posibila lansarea licitatiei de executie. Costul de realizare al investitiei este de 683.636.275,88 lei (fara TVA), echivalentul a 138.161.370,20 euro (fara TVA). Din cauza acestui cost ridicat, investitia nu poate fi sustinuta doar din bugetul local, fiind necesara accesarea unei finantari nationale sau europene.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter