RO EN
Coșul este gol

TIMIS: Zona cargo a aeroportului s-ar putea dezvolta ca hub comercial european

Un parteneriat intre Aeroportul International Timisoara (AIT) "Traian Vuia" si Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite, in domeniul dezvoltarii infrastructurii de cargo a institutiei aeroportuare timisorene, ar putea deschide perspective benefice, a declarat, miercuri, directorul general al AIT, Stamatovici.
Reprezentantii Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite si ai ADQ Abu Dhabi au discutat, miercuri, la Timisoara, alaturi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, si secretarul de stat Bogdan Mandrescu, cu oficialii locali ai AIT, despre concretizarea unui parteneriat cu Abu Dhabi Ports Group, care ar transforma aeroportul intr-un puternic nod comercial regional european, conectat la retelele nationale si internationale de transport feroviar si rutier.
"Un parteneriat Timisoara - Abu Dhabi in domeniul dezvoltarii infrastructurii de cargo a Aeroportului International Timisoara 'Traian Vuia' ar fi o oportunitate extraordinara. Acest nou pas in discutarea unei relatii de colaborare deschide perspective foarte serioase", a punctat Daniel Stamatovici.
Intalnirea a avut loc ca urmare a discutiilor purtate in luna iunie de ministrul Sorin Grindeanu cu partea emirateza, intalnire care a stabilit atunci posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia".
Centrul Intermodal Timisoara, a carui edificare este evaluata la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafata de 65 de hectare si ar oferi facilitati de depozitare si transport, inclusiv pentru marfurile intercontinentale.
Din partea gazdelor au participat la discutii director general, Daniel Stamatovici, director operational, Marian Chivu, si director infrastructura, Daniel Dinu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter