RO EN
Coșul este gol

PS1: Contracte pentru realizarea a 4 PUZ esentiale pentru dezvoltarea Sectorului 1

Sectorul 1 se va dezvolta corect si armonios din punct de vedere urbanistic. Primaria Sectorului 1 a semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esentiale pentru cresterea standardului de viata al comunitatii locale: "Meteorologiei-Holban" (279,81 ha), "Colosseum" (185,30 ha), "Promenada Verde" (651,53 ha) si "Sisesti-Straulesti Nord" (1.012,82 ha).
"Haideti sa va spun de ce sunt importante aceste PUZ-uri pentru Sectorul 1. Poate va amintiti ce voia sa faca administratia de diamant, pe final de mandat, in Sectorul 1: a primit gratuit un PUZ care permitea betonarea spatiilor verzi si dadea liber la construit in Herastrau si Padurea Baneasa. Pe acesta am reusit sa-l anulam in instanta. Noi nu vom permite acest veritabil atentat la sanatatea noastra si a copiilor nostri. Avem nevoie de norme clare si corecte pentru a creste calitatea vietii comunitatii locale si pentru a ne fundamenta realizarea investitiilor esentiale de utilitate publica. Pana cand va fi finalizat Planul Urbanistic General (PUG) pentru intreaga Capitala, solutia este Planul Urbanistic Zonal (PUZ)", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
PUZ-urile vor avea caracter director si programatic, contribuind la programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a Sectorului 1. Prin acestea vor fi stabilite directiile, prioritatile si reglementarile de amenajare a teritoriului si dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.
Totodata, pentru utilizarea corecta, eficienta, rationala si echilibrata a spatiului urban, interesele comunitatii locale vor fi corelate cu cele individuale.
"Dezinteresul fostelor administratii locale din Sectorul 1 a creat un adevarat haos urbanistic. S-a construit pe verticala, intre case, pe spatii verzi, exclusiv in interesul dezvoltatorilor imobiliari. In plus, lipsa cadastrarii a dus la mii de suprapuneri ale terenurilor peste terenurile invecinate. Prin PUZ- urile pe care le vom realiza si prin finalizarea cadastrarii Sectorului 1 -la care lucram in ritm accelerat- vom reglementa si rezolva aceste probleme. De asemenea, vom rezolva toate problemele de urbanism si de trama stradala (intreaga retea de cai de comunicare dintr-o zona). De exemplu, vom reglementa ultimele probleme ale Promenadei Verzi, un proiect la care tin foarte mult. Scopul nostru final este dezvoltarea durabila si sustenabila a Sectorului 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter