RO EN
Coșul este gol

MDLPA a aprobat constructia a 10 creste noi in diferite regiuni ale tarii

Alte 10 noi constructii de crese au primit aprobare prin Programul national de constructie de crese, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltarii, anunta ministrul Cseke Attila. Numarul total al creselor aprobate pentru a fi construite, la nivel national, creste, astfel, la 53.
”Ministerul Dezvoltarii sustine dezvoltarea echitabila a localitatilor, de aceea, pentru fiecare municipiu resedinta de judet si municipiu am aprobat construirea unei crese sau doua acolo unde numarul locuitorilor depaseste 100.000. Am aprobat finantarea pentru primele 43 de crese in noiembrie, iar acum am aprobat alte 10 noi constructii in fiecare parte a tarii”, a declarat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.
Ministrul dezvoltarii a precizat: in urma aprobarii finantarii, construirea acestor crese noi, moderne, intra in proces de achizitie publica, urmand ca, dupa aceea, sa fie demarate lucrarile de constructie.
Conform actului normativ aprobat, se vor construi crese mici, cu o capacitate de 40 de anteprescolari in Campia Turzii, Galati, Oradea, Orastie si Vaslui, iar crese mari, pentru 100-110 de copii in Deva, Galati si Roman. In Barlad si Calarasi vor fi construite crese de dimensiuni medii.
”Sprijinim educatia timpurie a copiilor, tinerele familii si tinerele mame in intoarcerea pe piata fortei de munca dupa intemeierea unei familii si terminarea concediului de crestere a copilului”, a conchis Cseke Attila.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter