RO EN
Coșul este gol

DOLJ: Investitie de 97 milioane de euro pentru noul terminal al Aeroportului Craiova

Consiliul Judetean Dolj a aprobat extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova prin construirea unui terminal pentru pasageri, pentru care vor fi alocate fonduri de peste 97 milioane de euro obtinute prin POIM 2014-2020. Obiectivul, amplasat pe un teren cu o suprafata de 40 hectare, va include si o parcare (cu o capacitate de 270 de locuri), drumuri de acces, cai de rulare pentru aeronave, platforme de imbarcare-debarcare si degivrare, un gard perimetral de securitate, o noua centrala termica, un post de transformare si o zona de transfer al pasagerilor.
„Am aprobat documentatia si indicatorii tehnico-economici, precum si cofinantarea de 2% pentru acest obiectiv de investitii. Proiectul privind extinderea aeroportului din Craiova este cea mai consistenta finantare solicitata pana in prezent de autoritatile judetene sau de institutiile aflate in subordine”, a declarat Cosmin Vasile, presedinte al CJ Dolj.
Sorin Manda, director general al Aeroportului International Craiova, a adaugat: „Am obtinut acceptul consultantilor de la JASPERS pentru acest proiect si trebuie subliniat faptul ca este foarte greu sa ajungi pana aici. De doi ani se lucreaza la acest demers, timp in care s-au modificat multe detalii, multe sume, insa ne bucuram ca toate eforturile noastre s-au finalizat cu succes.”
Prin intermediul noului terminal, capacitatea de procesare a aeroportului va creste pana la aproape doua milioane de calatori pe an.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter