Atria Urban Resort, complex rezidential dezvoltat in sectorul 1 din Bucuresti, in vecinatatea Lacului Straulesti, de Cityring Development, in parteneriat cu EVERGENT Investments, incepe constructia a 350 de apartamente noi, incluse in Faza a 3-a a proiectului, dupa ce recent a obtinut autorizatia de constructie si toate avizele necesare. Cladirile Atria Urban Resort vor oferi cea mai inalta rata de eficienta energetica. Atria Urban Resort este unul dintre putinele proiecte rezidentiale din Capitala care au luat in calcul solutii de sustenabilitate si protectie a mediului, in acord cu tendintele internationale pentru reducerea amprentei de carbon, de aceea, constructiile demarate incepand din aceasta faza a proiectului vor fi prevazute cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere si recuperatoare de caldura HRV in apartamente.
Cele 350 de apartamente construite in Faza a III-a vor fi un mix de studiouri si apartamente cu 2, 3 si 4 camere, din care unele vor avea gradini proprii. Faza a III-a va fi construita pe o suprafata totala de 22.834 mp, iar durata lucrarilor va fi de 20 de luni. Astfel, in 2023, cladirile aferente Fazei a III-a vor fi ridicate si in curs de finisare/amenajare.
Noutatea cu care vine aceasta noua faza a proiectului este aceea ca toate cladirile vor fi aliniate cu tedintele internationale privind protectia mediului, vor veni in intampinarea dorintei clientilor de a locui intr-un complex ”eco-friendly”, fiind totodata in acord cu legislatia in materie si standardele de eficienta energetica.
Astfel, constructiile vor avea un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, iar fiecare apartament va avea montat in living recuperatoare de caldura HRV. Aceste sisteme de ventilatie permit inlocuirea aerului din interior cu aer proaspat din exterior printr-un proces denumit ”transfer de energie”, astfel incat caldura din aerul de iesire este folosita pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe masura ce intra in casa, reducandu-se astfel consumul suplimentar de energie.
De asemenea, inchiderile exterioare (ferestrele si peretii din exterior) vor avea un grad de izolare termica superior, tamplaria exterioara folosita facand parte dintr-o categorie superioara: ferestre tripan (trei foi de sticla).
Solutiile in beneficiul eficientei energetice si al protectiei mediului se aplica si in cazul parcarilor amenajate, parte din proiectul rezidential in ansamblu. Astfel, toate locurile de parcare aferente Fazei a III-a vor fi prevazute cu un sistem de canale subterane care vor permite in viitor montarea unei retele de energie electrica, in vederea alimentarii autoturismelor electrice si/sau hibrid.
”Incurajati de tendintele globale, venim in intampinarea cererilor clientilor, tot mai preocupati de protectia mediului inconjurator si de scaderea consumului de energie, le oferim, aici la Atria Urban Resort, un mix de facilitati eco-friendly. Este o evolutie fireasca in dezvoltarea complexului rezidential, construit pe valori precum regenerarea urbana, plantari substantiale de arbori seculari, densitate redusa si un standard ridicat de viata oferit proprietarilor. Ne bucuram ca directia eco-friendly aleasa de dezvoltator este asimilata de membrii comunitatii Atria, care ne inspira permanent prin deciziile individuale pentru protectia mediului. Avem multi rezidenti interesati de reciclarea deseurilor, de tehnologii pentru reducerea consumurilor, care folosesc si detin vehicule electrice. Atria Urban Resort atrage clienti care constientizeaza importanta mediului si asta este imbucurator! Ca atare, am actionat in baza aspiratiilor lor: daca acest proiect a atras oameni interesati de protectia mediului, noi, ca dezvoltator ii sustinem prin solutiile pe care le oferim. Evoluam impreuna cu clientii nostri”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al Atria Urban Resort.
Faza a III-a a complexului Atria va respecta standardele folosite si in primele doua faze ale proiectului. Cladirile armonios aranjate, cu regim de inaltime P+4 si partial P+6, cu fatade albe, moderne si cu ferestre mari, care permit luminii naturale sa patrunda in apartamente, vor fi construite pe 25% din teren. Restul de 75% va fi amenajat cu spatii verzi generoase, locuri de parcare, piscine, zona dedicata activitatilor de recreere si gradini interioare cu o topografie variata. Distantele mari intre cladiri, de la 30 pana la 100 de metri, vor oferi rezidentilor intimitate si liniste.
Conceptul de ”resort urban”, in care dezvoltatorii si arhitectii complexului au pus accent pe dezvoltarea de spatii verzi si pe indicatorii urbanistici ponderati, a adus proiectului, in ultimii doi ani, cinci premii de referinta in industrie. Recent, la Gala Romanian Property Awards, Atria Urban Resort a primit premiul”Urban Regeneration Vision 2021” care se adauga altor distinctii primite pentru regenerare urbana si sustenabilitate. Atria a fost recompensata cu premiul "Cea Mai Impresionanta Regenerare Urbana”, din partea Imobiliare.ro si a Clubului Profesionistilor in Imobiliare, precum si premiul "Best Standard Residential Development”, oferit de Construction and Investment Journal - CIJ. Totodata, complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidential Middle Market al anului 2021 in Romania”, de catre Imobiliare.ro, precum si ”Cel mai sustenabil proiect rezidential din Bucuresti”, de catre publicatia Club Antreprenor.