RO EN
Coșul este gol

KINGSPAN: Economii anuale de 60 milioane de euro

Kingspan Group Plc (Irlanda), producator international de panouri izolatoare pentru pereti si acoperisuri estimeaza realizarea unor venituri de 1,15 miliarde euro in 2009, in scadere in comparatie cu anul anterior, cand valoarea acestora a fost de 1,62 miliarde euro. Conform reprezentantilor companiei, pietele de constructii din statele din Europa Centrala si de Est si din America de Nord vor fi instabile si in intervalul urmator, in timp ce situatia din Occident se va ameliora. "Vanzarile grupului din trimestrul al treilea al anului trecut sunt cu 28% sub nivelul din aceeasi perioada din 2008, insa s-a constatat o crestere a acestora cu 5% fata de perioada aprilie-iunie 2009", se arata in ultimul raport financiar al Kingspan. In ceea ce priveste sectoarele de activitate ale societatii toate diviziile grupului au inregistrat scaderi ale vanzarilor din primele noua luni ale anului. Astfel, livrarile de panouri izolante din Europa Centrala si de Est au scazut cu 30% fata de perioada ianuarie - septembrie 2008, in timp ce in Vest acestea au inregistrat o valoare pozitiva (+7%).
Pentru a preveni efectele crizei financiare, reprezentantii societatii au inceput inca din anul 2007 un program de reducere a costurilor, avand drept scop economii anuale de 60 milioane de euro. Avand in vedere faptul ca acest obiectiv a fost deja atins in 2009, pana la incheierea anului financiar in curs se estimeaza depasirea valorilor stabilite.
In acest context international, reprezentantii din Romania ai Kingspan estimeaza o reducere a afacerilor de pana la 20% in 2009. Filiala autohtona detine o cota de aproximativ 10% dintr-o piata de panouri termoizolante estimata, anul trecut, la o valoare de circa 5 milioane de euro. Produsele utilizate in tara noastra sunt aduse de la fabrica din Ungaria. Informatii suplimentare, la www.kingspan.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter