RO EN
Coșul este gol

RSA lanseaza SecurID, pentru securitatea autentificarii utilizatorilor din companii

Realitatea moderna arata ca, pe masura ce organizatiile apeleaza la un numar in crestere de aplicatii on-premises, cloud si mobile, suprafetele de atac asupra lor cresc in dimensiuni, dupa cum creste si probabilitatea ca o singura identitate compromisa sa conduca la o catastrofa din punct de vedere al datelor scurse in afara. Cum cele mai multe atacuri se bazeaza actualmente pe identitati compromise undeva, de-a lungul retelei firmei, gestionarea identitatii a devenit cel mai puternic vector de amenintare cu care se confrunta firmele.
Cele mai multe firme de dimensiuni medii si mari au sute de aplicatii instalate sau in uz. Nu doar numarul lor reprezinta o provocare, ci si faptul ca ele reprezinta un mix de unelte on-premises, cloud si mobile, fiecare dintre ele necesitand acces protejat.
In context, RSA, unul din cele mai mari furnizori mondiali de solutii de securitate, a lansat pe piata SecurID, o solutie de autentificare multi-factor pentru aplicatii on-premises precum retelele private virtuale, dar si pentru aplicatii cloud si mobile, cum sunt Office 365, Salesforce si Workday.
SecurID inseamna un set cuprinzator de capabilitati moderne de protejare a activelor esentiale ale unei firme. Premizele de la care a plecat elaborarea acestei solutii au fost comoditatea pentru utilizatori, usurinta de instalare si mentenanta pentru echipa IT, posibilitatea de instalare oriunde, folosirea de elemente de inteligenta artificiala pentru a face fata nivelului ridicat de risc.
De unde provin astfel de provocari? In vreme ce angajatii raman in mod constant o sursa importanta de preocupari legate de securitatea accesului in reteaua de date a firmei, firmele au la ora actuala nevoie tot mai mare sa furnizeze acces tertilor. Firmele cu care au incheiate contracte, partenerii si clientii, printre altii, au nevoie cu totii de acces, din diverse motive si sub diverse forme. Si mai important, fiecare dintre acesti terti are preferinte si cerinte diferite.
Din acest punct de vedere, SecurID ofera, pe langa token-uri, un set larg de optiuni de autentificare care lucreaza direct pe dispozitivele folosite de utilizatori. In scop de securitate suplimentara si utilizare imbunatatita, RSA a dus autentificarea dincolo de cei doi sau trei factori obisnuiti. SecurID foloseste instrumente de machine learning analytics comportamental, business context si threat intelligence pentru a extrage o imagine holistica a utilizatorului si a riscurilor asociate cu accesul lui in retea.
Analizarea atributelor contextuale legate de momentul si locul provenientei unei cereri de acces, statusul de securitate al dispozitivului folosit, rolul utilizatorului si sensibilitatea aplicatiei folosite, precum si legaturile potentiale cu fraude anterioare cunoscute ofera o imagine holistica a riscului asociat accesului utilizatorului.
SecurID calculeaza in mod automat, fara vreo interventie umana, un scor de incredere legat de identitate pentru fiecare utilizator, bazat pe o gama intreaga de puncte. Prin efectuarea acestei analize in timp real, firmele pot ierarhiza automat utilizatorii pe baza nivelului de risc, astfel asigurandu-se ca situatiile de risc ridicat sunt tratate cu mijloace puternice de securitate, in vreme ce situatiile de risc coborat nu mai au parte de cerinte suplimentare de autentificare.
Ca metode de autentificare, pe langa token, solutia foloseste un set larg de optiuni, printre care se numara push to approve, OTP, biometrics, SMS si altele. Mai mult, SecurID ofera si autentificare adaptiva, bazata pe riscul identificat, o metoda care foloseste machine learning analytics comportamental ca sa determine un scor de incredere in timp real pentru fiecare utilizator.
Solutia produsa de RSA este distribuita in Romania de compania SolvIT Networks.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter