RO EN
Coșul este gol

ALFA Software: Trenduri noi in industria sistemelor ERP pentru productie in 2021

Noul an reprezinta o oportunitate de a privi spre viitor, dar si de a reflecta asupra schimbarilor aparute in anul anterior. 2020 a reprezentat un an al adaptarii. Organizatiile au fost nevoite sa adopte reglementari speciale, noi modalitati de lucru si noi tehnologii. Astfel, 2021 reprezinta momentul perfect pentru fundamentarea si implementarea corecta a lor la nivelul intregului business. In continuare, vom analiza cateva directii din acest an in dezvoltarea sistemelor ERP dedicate industriei de productie.
 
Migrarea in Cloud
Lockdown-ul global a determinat companiile sa isi revizuiasca abordarile tehnologice si sa-si dezvolte agilitatea necesara in contextul actual. O parte dintre organizatii nu au reusit sa reactioneze la timp prin implementarea schimbarilor, in timp ce altele au avut succes in aceasta directie.
Multe dintre cele din urma se bazau pe un sistem cloud si aveau posibilitatea de a accesa sistemul de oriunde, in orice moment. Flexibilitatea tehnologiei a reprezentat astfel un ingredient de succes in obtinerea agilitatii pentru schimbare si a reactiei rapide. In acest fel a devenit evidenta nevoia de solutii moderne, care sa faciliteze adaptarea la conditii diverse si sa asigure tranzitia intre diferite procese. Lipsa de adaptare a strategiei de business poate afecta radical competitivitatea business-ului, modificarea acesteia conform principiului agilitatii putand asigura succesul in conditiile actuale.
 
Imbunatatirea experientei utilizatorului
Industria de productie nu e cunoscuta pentru flexibilitate si pentru adoptarea timpurie a noilor tehnologii. Desi aceasta caracteristica poate decala obtinerea beneficiilor de catre organizatiile care opereaza in domeniu, ea ofera sansa unei evaluari a experientei business-urilor care au implementat deja noile instrumente.
Dezvoltatorii ERP lucreaza pentru a imbunatati continuu experienta utilizatorilor, astfel incat firmele din industria de productiei beneficiaza de un program de training redus si un timp mai rapid de valorificare. Mai mult, datorita acestei directii, numarul organizatiilor care aleg solutii specifice industriei lor creste semnificativ, ele oferind o agilitate crescuta si o flexibilitate sporita. Aceste sisteme vin cu functionalitati de baza precum analiza si planificarea cererii, trasabilitatea, dar si capacitati de formulare a retetelor la costuri reduce pentru producatorii de alimente si bauturi.
 
Implementarea la distanta
Desi anul precedent a fost unul inedit, el a adus cu sine dorinta de a privi inainte prin adaptare, evitandu-se astfel incetinirea proceselor. Capacitatea de a implementa un sistem ERP de la distanta a deschis noi posibilitati, permitand formarea echipelor care sa-si desfasoare activitatea remote. Au fost depasite astfel limitarile geografice si a putut fi acumulat un talent nou.
Chiar si dupa eliminarea masurilor de lockdown, multe companii vor implementa o revenire treptata la locul de munca sau vor opta pentru continuarea activitatii remote. Echipele de livrare pot ajunge astfel la un echilibru eficient intre munca pe teren si lucrul la distanta, iar clientul final va beneficia de o reducere semnificativa a cheltuielilor cu diferite proiecte, bugetele putand fi astfel redistribuite.
Echipele cu experienta in implementare si-au dezvoltat competentele tehnologice si au incorporat modalitati noi de comunicare si de colaborare, pentru a simti indeaproape prezenta fiecarui membru. Anul 2020 a dat startul unor schimbari puternice la nivelul industriei de productiei, care vor fi fundamentate in 2021.
 
*** Articol realizat de specialisii de la Alfa Software, companie de IT cu capital privat integral romanesc, care activeaza in piata solutiilor ERP de peste 20 ani, si producatorul sistemului integrat ASiS.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter