RO EN
Coșul este gol

Accenture: AI este principala prioritate digitala a directorilor executivi

Aproape trei sferturi (73%) dintre companii prioritizeaza inteligenta artificiala in detrimentul tuturor celorlalte investitii digitale cu obiectivul imediat de imbunatatire a rezilientei operationale intr-un context fara precedent, conform unui studiu realizat de Accenture (NYSE:ACN).
Raportul Reinventing Enterprise Operations a constatat ca 90% dintre liderii de afaceri aplica inteligenta artificiala pentru a aborda aspecte ale rezilientei operationale, care acopera activitatile bazate pe date, cum ar fi finantele (89%) si lantul de aprovizionare (88%), pana la experimentarea cu inteligenta artificiala generativa.
In cadrul studiului, organizatiile au fost evaluate pe baza a sase indicatori de maturitate operationala: inteligenta artificiala, date, procese, talente, colaborare si experienta partilor interesate. Desi doar cateva companii (9%) au atins maturitatea pe toate planurile, cele care au reusit au inregistrat in medie marje operationale de 1,4 ori mai mari decat cele ale concurentilor, si, in acelasi timp, a generat inovare cu 42% mai rapida, un grad de sustenabilitate mai ridicat cu 34% si scoruri de satisfactie cu 30% mai mari.
"Toti directorii executivi sunt presati sa se digitalizeze mai repede, sa puna mai multa rezilienta in afaceri si sa gaseasca noi cai de crestere", a declarat Yusuf Tayob, director executiv al grupului Accenture Operations. "Investitiile corecte in tehnologie, in timp ce se promoveaza talentele, datele si procesele, sunt cele care conduc la o noua frontiera a performantei."
Cu o strategie de recrutare a talentelor care reflecta datele si maturitatea digitala, companiile au inregistrat in medie o productivitate de aproape trei ori mai mare atunci cand au prioritizat activitatile de formare si competentele specializate pentru a raspunde nevoilor de recrutare a personalului. Acest lucru a fost confirmat si de investitiile care se fac in noi modalitati de lucru (citate de 94%) si de cei 90% dintre respondentii (COO, CIO, CHRO) care intentioneaza sa creasca numarul de personal specializat si tehnic in urmatorii trei ani.
Pentru a profita pe deplin de aceasta oportunitate, liderii ar trebui sa adopte aceste cinci initiative pentru a dezvolta operatiunile si a atinge o noua frontiera a performantei:
- Umanizarea experientelor de inteligenta artificiala: explorarea de noi cazuri de utilizare pentru a imbunatati rezultatele legate de experienta si pentru a simplifica relatiile cu angajatii si clientii.
- Capacitate de decizie privind datele: definirea unei strategii clare care sa reglementeze modul in care sunt create, colectate si completate datele, incurajand dezbaterile si eliminand prejudecatile pentru a capta cele mai eficiente informatii care sa ghideze procesul decizional.
- Inovarea proceselor: Vizualizarea proceselor "asa cum sunt", aplicarea cunostintelor bazate pe inteligenta artificiala pentru a descoperi noi eficiente, simuland in acelasi timp schimbari de scenarii pentru a optimiza imbunatatirea proceselor de afaceri.
- Forta de munca agila: crearea agilitatii in cadrul strategiei fortei de munca; conferirea de competente angajatilor cu o gama de instrumente tehnologice pentru a raspunde nevoilor.
- Abordare de 360°: Crearea de valoare in mod holistic, construind-o de la zero si in toate functiile, utilizand perspective bazate pe date, de la clienti, angajati si alti parteneri din ecosistem.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter